ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ «Ο χαμένος... χάνεται»!

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Το να επαναλάβουμε όλα τα τετριμμένα περί ενός μεγάλου παιχνιδιού, ενός ντέρμπι από τα παλιά που διατηρεί μέρος της αίγλης του δεν προσφέρει κάποιο νέο χαρακτηριστικό άξιο συζήτησης και ιδιαίτερης αναφοράς. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν και οι νεότεροι θέλουν, αλλά αδυνατούν να μάθουν, τι εστί ντέρμπι ΠΑΟΚ -Άρης. 

Γι’ αυτό θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά στο σημερινό παιχνίδι και ότι αυτό σημαίνει για τους δυο μονομάχους. Για τον Άρη θεωρούμε ότι αποτελεί την τελευταία του ευκαιρία για την επαφή με την τετράδα. Αν και ο δρόμος είναι μακρύς, μια ακόμη απώλεια, μια ήττα με τα συνεπακόλουθά της, θα θέσει την κιτρινόμαυρη ομάδα εκτός στόχων και θα την περιορίσει στο κυνήγι της Ευρωπαϊκής θέσης και του αποκλεισμού του Ολυμπιακού στο κύπελλο προκειμένου να διεκδικήσει έναν τίτλο. 

Πολύ νωρίς μια αποτυχία στην Τούμπα είναι δυνατόν να οριστικοποιήσει την αποτυχία της διοίκησης Καρυπίδη που ενώ είχε μια καλή έτοιμη ομάδα που χρειαζόταν λίγες προσθήκες, για δικούς του λόγους προχώρησε σε ολοκληρωτικές αλλαγές με τα αποτελέσματα να μην το δικαιώνουν. Μια νίκη επί του ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια βαθμολογική αντεπίθεση αφού ήδη θα έχει  ο Άρης αποκομίσει ψυχολογική τόνωση αλλά με τις δεδομένες αδυναμίες κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την κατάληξη. 

Ο ΠΑΟΚ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία της οποίας τα στοιχεία γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον Άρη και μπορούμε να βγάλουμε πιο εύκολα συμπεράσματα. Για μας τούτη την στιγμή ο Δικέφαλος έχει μονιμοποιήσει μια βασική ενδεκάδα όπου κατά τα 8-9/11 παραμένει η ίδια. Είτε με τη δουλειά είτε γιατί έτσι τα έφεραν οι τραυματισμοί και οι συμπτώσεις, ο Λουτσέσκου κατάφερε να απομακρύνει από την ομάδα του το ότι ήταν προβλέψιμη. 

Διαθέτει πλέον παίκτες που μπορούν είτε ατομικά είτε ομαδικά και με αυτοματισμούς να φτάσουν πιο εύκολα από παλαιότερα στο γκολ αλλά διαθέτουν μια αδυναμία στο να μετουσιώσουν τις καλές ευκαιρίες σε τέρματα.  Αμυντικά μετά την πρόσκαιρη «αποχώρηση» Κούρτιτς αλλά και τη γενικότερη ομαδική προσπάθεια, ο ΠΑΟΚ δέχεται δυο-τρεις φάσεις σε κάθε παιχνίδι. Νούμερο ανεκτό. Ο Κουλιεράκης με τον Σοάρες δείχνουν μια ανισορροπία και σκαμπανεβάσματα στα δυο κυρίως τελευταία παιχνίδια. 

Ο Λουτσέσκου πρέπει να επαναφέρει τάχιστα τον Μιχαηλίδη ώστε να υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση στα αριστερά ενώ και ο Ντάντας πρέπει να έχει κατά τη γνώμη μας πιο ενεργό ρόλο. Εδώ παρενθετικά να αναφέρουμε ότι όποιοι έφεραν τον Νάσμπεργκ και τον Μπράντον για έναν ΠΑΟΚ που θέλει να πρωταγωνιστήσει και επιμένουν να παίζει ο Μουργκ επειδή πληρώνεται ζουν μάλλον στον δικό τους ποδοσφαιρικό κόσμο ή εξαρτώνται από κάποιου είδους ιδιοτέλεια. 

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχει έναν λόγο παραπάνω στο ντέρμπι αρκεί να μπει με την ίδια αυτοσυγκέντρωση αλλά και τη σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο. Είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν: μπορεί να στραβώσει ένα παιχνίδι. Εκεί ακριβώς χρειάζονται παίκτες ηγέτες (που δεν έχει ο ΠΑΟΚ πλέον πολλούς) και προπονητή με καθαρό μυαλό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.