ΠΑΟΚ-Άρης: Η κραυγαλέα διαφορά που επιβεβαιώνει την απόσταση τους

Γιώργος Πετρίδης29 Νοεμβρίου 2021

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα προφανή. Γιατί είναι προφανές ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μία γερασμένη ομάδα ενώ ο Άρης κατά βάση αποτελείται από ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην καλή περίοδο και όχι στη δύση της καριέρας τους. Είναι ένα γεγονός που έχει αναπόφευκτα έχει αντίκτυπο στη συνολική εικόνα και των δύο ομάδων.

Είναι επίσης προφανές ότι επιπρόσθετα ο ΠΑΟΚ έχει να διαχειριστεί και την ευρωπαϊκή υποχρέωση. Δίνοντας έναν αγώνα μεγάλων απαιτήσεων και ανάλογης κρισιμότητας το βράδυ της Πέμπτης, δεν ήταν καθόλου εύκολο να κάνει το ίδιο μόλις τρεις μέρες μετά έχοντας στο αρχικό σχήμα επτά από τους 11 που άρχισαν το ματς στην Μπρατισλάβα. Κλήθηκε να το κάνει απέναντι σε έναν Άρη σαφώς πιο φρέσκο, συγκεντρωμένο και αποφασισμένο που είχε οχτώ μέρες πίσω του το προηγούμενο παιχνίδι του με τον ΠΑΣ.

Όλα αυτά ενδεχομένως εξηγούν επαρκώς μια πραγματικά κραυγαλέα διαφορά που αποτυπώθηκε μεταξύ των δύο ομάδων, αυτή των κλεψιμάτων. Ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε στα 25 κλεψίματα που δεν είναι μικρή επίδοση για τα δεδομένα του, αφού τα ξεπέρασε μόνο κόντρα στην ΑΕΚ κάνοντας 29 ενώ είχε 25 και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η διαφορά όμως προκύπτει από τη σύγκριση με την αντίστοιχη επίδοση του Άρη που έκανε κάτι περισσότερο από τα διπλάσια, τελειώνοντας το ντέρμπι με 51 κλεψίματα! Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση του στη σεζόν και μάλιστα με διαφορά αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 43 που έκανε στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Για τον Άρη τα 51 κλεψίματα είναι επίδοση που ξεφεύγει από τα όρια της φετινής σεζόν αφού συνιστά ρεκόρ τετραετίας, τουλάχιστον δηλαδή στα τελευταία χρόνια μετά την επάνοδο του στη Superleague, από το 2018-19. Η κορυφαία επίδοση του στην περσινή σεζόν σημειώθηκε και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ αφού είχε 50 κλεψίματα στο ματς της 12ης αγωνιστικής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενώ στη διετία 2018-20 δεν είχε ξεπεράσει τα 47 (εντός με τον Πανιώνιο για το 2018-19 και τον Αστέρα Τρίπολης για το 2019-20).

Είναι μία ξεκάθαρη διαφορά που δείχνει την απόσταση ενέργειας που υπήρξε μεταξύ των δύο «αιωνίων» στο χορτάρι της Τούμπας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.