ΠΑΟΚ - Άρης: Η άμυνα χωλαίνει, η επίθεση προβληματίζει και... ο άξονας

Παναγιώτα Χαλκιά28 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΟΚ και Άρης θα μετρήσουν τις δυνάμεις στους στο χορτάρι της Τούμπας στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρίποντο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και γοήτρου.

Ο Δικέφαλος προέρχεται από το ανεπιτυχή αποτέλεσμα στο Περιστέρι, όπου και γνώρισε την ήττα από τον Ατρόμητο, και θα επιδιώξει να κερδίσει ώστε είτε να μειώσει είτε να διατηρήσει τη διαφορά των επτά βαθμών από την κορυφή.

Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους τη βαριά εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να διεκδικήσουν τη νίκη στην έδρα του «μισητού» τους αντιπάλου σε συνδυασμό με μια καλή εμφάνιση.

Άμυνα χωρίς σταθερότητα

Οι απουσίες τον ταράζουν

Γάντια βασικού έχει πάρει ο Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας μπήκε την τρίτη αγωνιστική και έκτοτε δεν έχει χάσει τη θέση του. Μετρά οχτώ συμμετοχές.

Η τετράδα μπροστά του σπάνια αλλάζει. Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Γκάνεα και Μπράμπετς είναι σίγουρες επιλογές ενώ στις περιπτώσεις που απουσίαζε κάποιος από τους τρεις, το κενό καλύφθηκε από Λούμορ, Σάκιτς και Δεληζήση αντίστοιχα. Ο Μπράμπετς έχει αγωνισθεί σε 10 παιχνίδια, Σούντγκρεν και Γκάνεα σε εννέα ενώ ο Φαμπιάνο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Όταν κάποιος από τους τέσσερις απουσιάζει η σύνθεση παρουσιάζει κενά, τα οποία έγιναν αισθητά και στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Άρης έχει δεχθεί 11 γκολ. Παρατηρείται ότι δίνει χώρο στους αντιπάλους και την ευκαιρία να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του. Ήδη σε 10 παιχνίδια έχει δεχθεί 71 τελικές και δέχεται γκολ κάθε επτά προσπάθειες.

Η παλιά συνταγή δεν πιάνει

Προβλήματα παρουσιάζει η άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει δεχθεί 13 γκολ στις 10 πρώτες αγωνιστικές ενώ το ανησυχητικό είναι ότι έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόλις σε δυο παιχνίδια, με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει να εμπιστεύεται τους Βαρέλα και Κρέσπο. Οι δύο τους είναι μαζί από το καλοκαίρι του 2016 και βρίσκονται με κλειστά μάτια. Τη φετινή σεζόν έχουν μόλις τέσσερις συμμετοχές (λόγω τραυματισμών), δυο εκ των οποίων στο πρωτάθλημα (ΠΑΣ, Ατρόμητος). Μια φορά έχει εμφανιστεί το δίδυμο Μιχάι – Μιχαηλίδη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη ενώ στα υπόλοιπα επτά ο Βαρέλα είχε για παρτενέρ των Μιχαηλίδη.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πάρει κεφαλιές και να σουτάρει εντός περιοχής. Η αντίπαλη ομάδα σουτάρει 33 φορές και έχει πάρει 25 κεφαλιές στο κουτί ενώ χρειάζεται μόλις επτά προσπάθειες για να σκοράρει.

Υπάρχουν επιλογές

Τέσσερα ζευγάρια έχει αλλάξει ο Άκης Μάντζιος στα χαφ. Ο Έλληνας τεχνικός έχει δοκιμάσει τον Σάσα με παρτενέρ τους Τζέγκο (3) ή Εντιαγέ (2) ενώ όταν ο Βραζιλιάνος μέσος έλειπε προτίμησε τον Τζέγκο με Εντιαγέ (4) ή Ματίγια (1).

Έξι συνδυασμούς έχει κάνει αντίστοιχα ο Ρουμάνος τεχνικός. Η αγαπημένη του είναι εκείνη των Σβαμπ, με Κούρτιτς, η οποία έχει εμφανιστεί σε τέσσερις αναμετρήσεις, αλλά και εκείνη των Σβαμπ - Αουγκούστο (2). Από μια φορά έχει εμφανιστεί Εσίτι και Κούρτιτς και η τριάδα Σβαμπ - Αουγκούστο - Κούρτιτς, Σβαμπ - Αουγκούστο - Ελ Καντουρί και Σβαμπ - Αουγκούστο - Εσίτι.

Πρώτος σκόρερ δεν είναι το φορ

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ηγείται της επίθεσης του Άρη στα πρώτα 10 ματς της σεζόν. Ο Μαυριτανός επιθετικός έχει σημειώσει μόλις δύο τέρματα και έχει μοιράσει ισάριθμες ασίστ. 

Πρώτος στη λίστα των σκόρερ της ομάδας είναι ο Ματέο Γκαρσία, ο οποίος έχει βρει δίχτυα τρεις φορές, και ακολουθούν οι Γκάμα και Εντιαγέ με δύο. Από ένα έχουν σημειώσει οι Μαντσίνι, Μπράμπετς, Μπερτόγλιο και Σούντγκρεν.

Κάρολ Σφιντέρσκι και Τσούμπα Άκπομ εναλλάσσονται στην επίθεση. Οι δύο στράικερ έχουν αγωνισθεί και στα 10 παιχνίδια και μετρούν συνολικά τέσσερα τέρματα.

O Πολωνός επιθετικός μετρά 485 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και μόλις δύο καθαρά 90λεπτα. Αγωνίζεται κατά μέσο όρο 48.5 λεπτά και έχει σημειώσει δύο τέρματα ενώ έχει δημιουργήσει άλλο ένα. Ο Άγγλος φορ έχει αγωνισθεί 447 λεπτά, έχει βρει δίχτυα δύο και έχει μοιράσει μια ασίστ στο πρωτάθλημα. Κατά μέσο όρο αγωνίζεται 44.7 λεπτά.

Ο Δικέφαλος, προφανώς, και δεν στηρίζεται μόνο στους δυο επιθετικούς του για την παραγωγή τερμάτων. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που βρίσκουν τον τρόπο προς τα δίχτυα. Ο Κούρτιτς είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με τέσσερα τέρματα ενώ ακολουθούν με δύο Αουγκούστο και Ζίβκοβιτς. Από ένα έχει σημειώσει οι Μουργκ, Σίντκλεϊ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Σβαμπ, Μιτρίτσα και Μιχαηλίδης.

Στο δια ταύτα

ΠΑΟΚ και Άρης δεν έχουν βρει ακόμη την ταυτότητα τους. Η απόδοση τους έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και είναι εξίσου ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο αποτέλεσμα. Έχουν ποιοτικές μονάδες που μπορούν να ηγηθούν της όλης προσπάθειας και να τους βγάλουν από τα δύσκολα. Ωστόσο, για να ξεδιπλώσουν στο χορτάρι κάθε ποιοτική τους πτυχή αναζητείται σταθερότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.