ΠΑΟΚ: Το πήρε πάνω του ο Ιβάν Σαββίδης, θέλει να «κλείσει» τα σημαντικά θέματα

Metrosport Team31 Μαρτίου 2021

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαΐρης

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, παρότι βρίσκεται μακριά από τη Θεσσαλονίκη, έχει αναλάβει προσωπικές πρωτοβουλίες με στόχο να «κλείσει» σημαντικά θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Όπως ακριβώς αναφέραμε στο χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί ώστε να κλείσουν και οι υποθέσεις των Ινγκασον, Ουάρντα και Αντρίγια.

Ο Ιβάν Σαββίδης το πήρε πάνω του. Το δήλωσε ευθαρσώς ο Αντρέ Βιεϊρίνια σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθηναϊκό ειδησειογραφικό μέσο. Τι είπε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ; Πως από την στιγμή που μίλησε απευθείας με τον Ιβάν Σαββίδη, τόσο προς το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, όπως και πρόσφατα, βρέθηκε άμεσα λύση. Θυμίζουμε πως ο Βιεϊρίνια υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022. Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από την επικοινωνία του με τον Σαββίδη.

Το δήλωσε δημόσια και ο Κάρολ Σφιντέρσκι σε Πολωνικά ΜΜΕ. Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, είπε πως συζήτησε απευθείας με τον Ιβάν Σαββίδη για την προοπτική υπογραφής νέου συμβολαίου με τον Δικέφαλο. Το υπάρχον, τελειώνει το καλοκαίρι του 2022. Και σε αυτό, έχει ρήτρα 20 εκατομμυρίων ευρώ. Τον περασμένο Ιανουάριο, τόσο η Μπολόνια όσο και η Ουνιόν Βερολίνου είχαν καταθέσει επίσημες προτάσεις για τον Πολωνό στράϊκερ. Και τις δύο, τις αρνήθηκε ο Σαββίδης. Ο οποίος μίλησε με τον Σφιντέρσκι και του είπε πως θέλει να κάνουν νέο συμβόλαιο. Απλά πράγματα.

Είναι ξεκάθαρο, από τις δηλώσεις των Βιεϊρίνια και Σφιντέρσκι πως στη προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω. Τι σημαίνει αυτή η φράση στα νεότερα ελληνικά; Σημαίνει πως όταν είναι παρών ο αρχηγός, όλοι οι άλλοι συμμορφώνονται, υπακούουν. Ο Σαββίδης ανέλαβε πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι έχει πάρει ζεστά το θέμα. Θα μπορούσε να είχε παραπέμψει και τις δύο υποθέσεις, για παράδειγμα στον Ολαφ Ρέμπε πολύ πριν αποφασίσει να παραιτηθεί, ή σε κάποιον άλλο συνεργάτη του. Δεν το έκανε. Το πήρε πάνω του και ήδη έχουμε το πρώτο αποτέλεσμα με το νέο συμβόλαιο του Βιεϊρίνια και αναμένουμε το επόμενο, με το νέο συμβόλαιο για τον Σφιντέρσκι.

Αναμένεται όμως να υπάρξει εξέλιξη ΚΑΙ για τα θέματα των Ινγκασον, Ουάρντα και Αντρίγια, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι του 2022.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.