ΠΑΟΚ: Αποθέωση από UEFA για Ινγκασον-Λύρατζη και Πασχαλάκη

Γιώργος Ζαΐρης27 Μαρτίου 2022

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση της Γάνδης και πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τους «8» του Conference. Πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά είχε φύλακα-άγγελο τρεις ποδοσφαιριστές του για τους οποίους κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ιστοσελίδα της η UEFA. 

Στην δεύτερη λοιπόν αγωνιστική της φάσης των «16» τις περισσότερες αμυντικές επεμβάσεις από κάθε άλλο παίκτη και στους οκτώ αγώνες είχε ο Ινγκασον. Ο Ισλανδός απομάκρυνε 11 φορές τη μπάλα σταματώντας επίθεση αντιπάλου. Ο δεύτερος; Ο Λευτέρης Λύρατζης που είχε εννιά! Τις ίδιες ακριβώς είχε ο Σμόλιγκ καθώς ο παίκτης της Ρόμα άγγιξε το τέλειο παιχνίδι απέναντι στην Φίτεσε. 

Στην αναφορά της η UEFA αποθεώνει τους δυο παίκτες του Δικεφάλου: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στους «8» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτό είχε να το πετύχει από την σεζόν 1973-74. Για να το καταφέρει όμως αυτό πήρε βοήθεια από τις ηρωικές προσπάθειες των Ινγκασον-Λύρατζη που συνολικά 20 φορές σταμάτησαν τις επιθέσεις της Γάνδης». 

Όμως αναφορά γίνεται και στον Πασχαλάκη. Σε αυτό το ματς είχε έξι σωτήριες επεμβάσεις και μόνο ο Μαντούς της Σλάβια Πράγας είχε μια παραπάνω. Η επιτυχία του ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο σημαντική αν σκεφτούμε πως από τους οκτώ αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των «16» τις περισσότερες σέντρες, 14 τον αριθμό, είχε η Γάνδη, αλλά μόνο μια από αυτές αξιοποιήθηκε στη φάση της ισοφάρισης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.