ΠΑΟΚ: Απόψε... απαγορεύονται οι αδυναμίες και ο αποκλεισμός

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Φεβρουαρίου 2022

Στην προηγούμενη θητεία του Λουτσέσκου στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ περιφερόταν ασκόπως στους αγώνες του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Στο τέλος, κανείς δεν παραπονέθηκε γι' αυτό, αφού η ομάδα πήρε το νταμπλ.

Φέτος, δεν έδωσε μούντζα στην υπόθεση που λέγεται Ευρώπη και ας συμμετέχει στο «παρακατιανό» Κόνφερενς Λιγκ. Κι αν για να φτάσει να διεκδικεί την είσοδο στους 16 είχε και ορισμένες κακές εμφανίσεις, αυτό οφείλεται στις αγωνιστικές αδυναμίες που γενικώς έχει ως ομάδα, αδυναμίες που δεν φάνηκαν μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά και στο Πρωτάθλημα.

Φέτος ο ΠΑΟΚ θέλει να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ευρώπη. Και πολύ καλά κάνει. Οχι μόνο για το πρεστίζ και το χρήμα, αλλά για να ανεβάσει την Ελλάδα στην ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, ώστε κάποια στιγμή να επωφεληθεί και ο ίδιος από αυτό, είτε γιατί ως πρωταθλητής θα χρειαστεί μόνο μία πρόκριση για να μπει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε για να μην παίζει από τον Ιούλιο για να αξιωθεί να μπει σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν ξέρω αν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ νιώθουν αυτά τα κίνητρα πέρα από την προσωπική διάκρισή τους, αλλά δεν έχει και σημασία, αφού όλοι μαζί, με επικεφαλής τον Λουτσέσκου, πασχίζουν να πετύχουν φέτος και στον ευρωπαϊκό στόχο. Ο οποίος θα επιτευχθεί με μία πρόκριση απόψε στη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ και όποια άλλη ή άλλες προκρίσεις ακολουθήσουν από εκεί και πέρα θα λαμπρύνουν ακόμη περισσότερο την επιτυχία.

Η Μίντιλαντ δεν είναι μικρή ομάδα, αλλά δεν είναι και ανώτερη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα του ζευγαριού. Ο κανονικός ΠΑΟΚ, όμως. Αυτός που πρέπει να εμφανιστεί απόψε για να νικήσει εύκολα. Αυτός που περιμένουν να δουν και οι οπαδοί του, που θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν τη μισή, έστω, Τούμπα για να τον συμπαρασταθούν.

Σήμερα, δεν επιτρέπονται αδυναμίες. Ούτε γκάφες στην άμυνα, ούτε φλυαρία στην επίθεση. Σήμερα επιβάλλεται μεγάλη προσοχή πίσω και δημιουργικότητα με αποτελεσματικότητα μπροστά. Σήμερα, εν ολίγοις, απαγορεύεται ένας αποκλεισμός σαν τους πολλούς, που, δυστυχώς, ήρθαν τα τελευταία χρόνια μέσα στην Τούμπα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.