ΠΑΟΚ: Από τον Μπορμπόκη στον Βιεϊρίνια... 55 χρόνια αήττητος απέναντι σε βελγικές ομάδες

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι με επόμενο σταθμό του τη Βελγική Γάνδη, μία ομάδα που έκανε check in στη φάση των «16» χωρίς να περάσει από τη νοκ - άουτ φάση καθώς είχε τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Οι Βέλγοι με οδηγό τον Ταρίκ Τισουντάλι θα αποτελέσουν την 4η ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι «ασπρόμαυροι» από την χώρα της βορειοδυτικής Ευρώπης και η παράδοση είναι υπέρ τους!

Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος εδώ και 55 χρόνια απέναντι στις ομάδες του Βελγίου και αν ψάξει κάποιος την τελευταία φορά ηττήθηκε θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο πίσω στο 1967 όταν γνώρισε 2 ήττες από τη Λιέγη με 2-0 και 3-2, για το Κύπελλο Εκθέσεων. 

Από τότε και μετά οι Θεσσαλονικείς τρέχουν ένα ιδιαίτερο σερί αήττητων αγώνων που κρατάει 55 χρόνια, ξεκινώντας από το 1991 όταν με τον Μπορμπόκη στο 86΄ «πάγωσε» το «Αχτερ ντε Καζέρν» και με το 1-1 της Τούμπας «τσέκαρε» το εισιτήριο της πρόκρισης. Λίγα χρόνια αργότερα, τη σεζόν 2010-11 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βιεϊρίνια που σκόραρε στο παιχνίδι της Τούμπας πήρε δύο ισοπαλίες με 1-1 απέναντι στη Μπριζ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.