ΠΑΟΚ από τα «σπλάχνα» του

Metrosport Team02 Απριλίου 2020

Εντός του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο και του γενικότερου εξορθολογισμού που θα επικρατήσει όπως έλεγαν δημόσια ανώτατα στελέχη της ΠΑΕ, είναι και η προοπτική ενεργούς ένταξης και αξιοποίησης περισσότερων νέων παικτών της ομάδας.

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ αναδεικνύει ταλέντα, παίκτες που δείχνουν πως έχουν προοπτική για το παρών και το μέλλον. Θυμίζουμε την προ μηνών δήλωση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε τονίσει πως για τις ακαδημίες το κόστος ανέρχεται κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ένα ποσό που είναι ασφαλώς μεγαλύτερο από το μπάτζετ μικρομεσαίων ομάδων της Λίγκας. Προσθέστε πως ο ΠΑΟΚ έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο ακαδημιών σε όλη την Ελληνική επικράτεια και το εξωτερικό, αρκετοί από τους νέους παίκτες έχουν αξιολογηθεί, παρακολουθούνται, υπάρχουν εκθέσεις και κάλλιστα ορισμένοι έχουν προκριθεί για να αξιοποιηθούν. 

Ο ΠΑΟΚ θέλει και προτίθεται να αξιοποιήσει παιδιά από τα σπλάχνα του. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως έχει ληφθεί απόφαση για την επιστροφή του Μπαλογιάννη από τον Βόλο το καλοκαίρι, ακόμη είναι πολύ πιθανή η επιστροφή του Χατζηστραβού από την Α.Ε. Καραϊσκάκη, όπως και του Λύρατζη από τον Βόλο. Επίσης με την πρώτη ομάδα συμμετείχαν στις προπονήσεις οι Μιχαηλίδης και Τσιγγάρας, ενώ θα αξιολογηθεί η περίπτωση του Γαϊτανίδη που πήγε δανεικός στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αντί να δαπανώνται χρήματα δεξιά και αριστερά με υψηλά συμβόλαια σε παίκτες που δεν έχουν προσφέρει στο ελάχιστο στην ομάδα (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, άλλωστε είναι ξεκάθαρο ποιοι έχουν προσφέρει και ποιοι όχι), είναι σαφές πως η προώθηση νέων παιδιών, ικανών, ποιοτικών, αξιόλογων στην πρώτη ομάδα μπορεί να γίνει μετά το τέλος της σεζόν και να «πιάσει τόπο». Είτε αυτή ολοκληρωθεί, είτε όχι. Στον προγραμματισμό λοιπόν που έχει γίνει, η προώθηση και αξιοποίηση των νέων παικτών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και ορισμένοι από αυτούς έχουν δοθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες, αποτελεί μονόδρομο.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (2/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.