ΠΑΟΚ: Από Μάτος σε Λύρατζη και από Βιεϊρίνια σε Σοάρες-Τσαούση στις θέσεις των μπακ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου24 Αυγούστου 2022

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς προχώρησε σε μεγάλη ανανέωση του ρόστερ του το καλοκαίρι. Ηρθαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές που υστερούν, σαφώς, σε εμπειρία, όμως, θα προσδώσουν στην ομάδα ταχύτητα και ενθουσιασμό. 

Το ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ποιοτικά σε αυτό που ζητάει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος στην προηγούμενη θητεία του στην Τούμπα δούλεψε στις θέσεις των μπακ με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ως αριστερό και τον Λέο Μάτος ως δεξί μπακ και, πλέον, έχει στη διάθεσή του τους Λύρατζη, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Τσαούση και Βιεϊρίνια, ο οποίος, ωστόσο, θα αγωνιστεί σε συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών.

Ο Λέο Μάτος έπαιξε με τον ΠΑΟΚ 168 φορές, πέτυχε 26 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και έβαλε την υπογραφή του στην κατάκτηση των τίτλων τα περασμένα χρόνια με την ηγετική του φυσιογνωμία. Παθιασμένος, σε σημείο αρκετές φορές να κινδυνεύει με ανούσιες κάρτες, με εξαιρετικά σωματικά χαρακτηριστικά και με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι πέρασε στην ιστορία σαν ένας από τους πιο αποδοτικούς δεξιούς οπισθοφύλακες του Δικεφάλου.

Αυτή την στιγμή οι παίκτες που καλύπτουν τη θέση είναι οι Λύρατζης και Σάστρε. Ο Έλληνας παίκτης, με 46 παρουσίες, μέχρι στιγμής, στον ΠΑΟΚ, λογίζεται ως ο βασικός δεξιός μπακ. Ατού του είναι οι σωστές συνεργασίες στην δεξιά πλευρά με τον εξτρέμ που έχει στην πλευρά του, ωστόσο, υστερεί σε ύψος και αποτελεσματικότητα στην αντίπαλη περιοχή, με μόλις ένα τέρμα, έως τώρα, στο περσινό εντός έδρας ματς με την Λαμία.

* Ο Λευτέρης Λύρατζης

Ο Σάστρε από την πλευρά του δεν έχει πείσει ακόμη ότι μπορεί ο Λουτσέσκου να βασιστεί πάνω του. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του από αγώνα σε αγώνα. Το highlight της καριέρας του στον ΠΑΟΚ ήταν το εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ με δεξί σουτ στο περσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Από τότε, πάντως, δεν τον ξαναείδαμε να δοκιμάζει το πόδι του αρκετές φορές...

* Ο Σάστρε στο περσινό παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλος

Ο Τσαούσης σε θέση ισχύος

Αυτή τη στιγμή στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Βιεϊρίνια να μην μπορεί να βγάλει σειρά αγώνων, σε πρώτο πλάνο είναι οι Ράφα Σοάρες και Τσαούσης. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε βασικός στα παιχνίδια κόντρα στη Λέφσκι, δεν ικανοποίησε και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς πρωταθλήματος, απέναντι στον Παναιτωλικό, τη θέση κάλυψε ο Μάριος Τσαούσης, ο οποίος έπαιξε μόλις το δεύτερο παιχνίδι του με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. 

* Από το ντεμπούτο του Τσαούση με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
 

Σίγουρα, ο Ράφα Σοάρες, λόγω εμπειρίας, όταν επανέλθει, θα έχει το προβάδισμα, όμως, ο Τσαούσης ακόμη και σε δύσκολα παιχνίδια, όπως ήταν το περσινό με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου έκανε το ντεμπούτο του, απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του και ο Λουτσέσκου να ποντάρει πάνω του σε κάποιους αγώνες μέσα στη σεζόν. 

Το ερώτημα είναι ένα. Μπορούν αυτά τα νεαρά παιδιά, δηλαδή, οι Λύρατζης και Τσαούσης και οι πιο έμπειροι, αλλά όχι μαθημένοι σε ομάδες πρωταθλητισμού, Ράφα Σοάρες και Σάστρε να μπορέσουν να πιάσουν πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, να καθιερωθούν και να βοηθήσουν για να φτάσει η φετινή ομάδα σε επιτυχίες;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.