ΠΑΟΚ: Αμυντικά κενά, θέαμα στην επίθεση και ήττα στο τελευταίο φιλικό με τη Βέστερλο

Metrosport Team16 Ιουλίου 2023

Αποστολή στην Ολλανδία: Κώστας Πετρωτός - Γιώργος Ζαΐρης

Με επιθετικό παιχνίδι, αμυντικό κενά τα οποία πλήρωσε αλλά και ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ολοκληρώθηκε και το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, καθώς ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 3-2 από τη Βέστερλο επί βελγικού εδάφους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… γκολ, καθώς μετά από πέντε λεπτά παιχνιδιού όπου ήταν αναγνωριστικά, ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά με τον Γιάννη Κωνσνταντέλια ο οποίος άνοιξε στον Ράφα Σοάρες με τον πορτογάλο να βγάζει στο δεύτερο δοκάρι για τον Κάλεντ Νάρεϊ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τους «ασπρόμαυρους».

Οι Βέλγοι από το σημείο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε νωρίς ξανά στο παιχνίδι και έγινε περίπου 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Ματσούο στο 14΄με ωραία ενέργεια εκτός περιοχής ισοφάρισε, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση και έπειτα από ‘’κλέψιμο’’ στη μεσαία γραμμή ο αμερικάνος, Γιο, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με σουτ από μέση απόσταση.

ΠΑΟΚ - Βέστερλο: Οι οπαδοί του Δικεφάλου άναψαν καπνογόνα και οι Βέλγοι τους... φωτογράφιζαν

Ο ξέφρενος ρυθμός στο παιχνίδι συνεχίστηκε καθώς πριν τη συμπλήρωση των 20 αγωνιστικών λεπτών , καθώς στο 17΄ο Δικέφαλος έφερε και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα του , αυτή τη φορά με την ανάπτυξη να γίνεται από τα δεξιά όπου η επιμονή του Χάρη Τσιγγάρα έδωσε την ευκαιρία στον Νάρεϊ να βρει με σέντρα εντός περιοχής τον Μπράντον που έκανε το 2-2 με προσπάθεια εντός περιοχής.

Έπειτα από το εκρηκτικό πρώτο 20λεπτο οι δύο ομάδες έριξαν… ταχύτητα, κάλυψαν καλύτερα τους χώρους τους στην άμυνα, αναπτύχθηκαν χωρίς μεγάλα ρίσκα, ωστόσο δημιούργησαν πάλι σημαντικές ευκαιρίες. Πιο συγκεκριμένα η Βέστερλο στο 38΄με τον Ματσούο δεν μπόρεσε να κάνει το 2-3 από θέση τετ α τετ, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει , ενώ στην αντεπίθεση ο Παναγιώτης Τζίμας από την ίδια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκίλεκενς.

Χαμηλό τέμπο, λίγες ευκαιρίες και τελικά ήττα

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο η Βέστερλο ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Γιόνας Ντε Ρεκ , να θέλουν να δώσουν περισσότερο αγωνιστικό χρόνο στους ποδοσφαιριστές τους οποίους επέλεξαν από την αρχή του αγώνα.

Στο 63΄και με καμία αξιόλογη φάση στα περίπου 15 λεπτά αγωνιστικής δράσης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις αλλαγές, περνώντας στο γήπεδο τους Αντρέ Ρικάρντο, Λευτέρη Λύρατζη και Χισάμ Κανίς, στις θέσεις των Κάλεντ Νάρεϊ, Τόμας Κεντζιόρα, και Παναγιώτη Τζίμα.

Με τη συμπλήρωση 65 λεπτών, η Βέστερλο βρέθηκε για δεύτερη φορά σε θέση οδηγού στο παιχνίδι με τον Γιορντάνοφ να πασάρει στον Ντάτσι ο οποίος βρήκε αρκετό χώρο μπροστά του εκτός περιοχής , σούταρε και έκανε το 3-2 νικώντας τον Κοτάρσκι.

Ο Δικέφαλος μπορεί να ανανέωσε τα άκρα του, ωστόσο του έλειψαν οι ευκαιρίες που θα δημιουργούσαν συνθήκες πίεσης στην περιοχή του Γκίλεκενς , κάτι το οποίο επιχείρησε να κάνει με αρκετά ανεβάσματα του Λευτέρη Λύρατζη από τα δεξιά όπως έγινε στο 76΄ αλλά και με τον Κωνσταντέλια ο οποίος εκτέλεσε από κοντινή απόσταση, αλλά η προσπάθεια του από την πάσα του Γκορντετζιάνι βρήκε στον Γιορντάνοφ.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους Βέλγους να επικρατούν με 3-2 και τον Δικέφαλο να ολοκληρώνει έτσι τον κύκλο των φιλικών του στην Ολλανδία με δύο νίκες, Γκενκ (3-2) και Αλ Ταβόν (4-1), δύο ήττες , Γκόου Αχέντ Ίγκλς (2-1) και Βέστερλο (3-2) καθώς και μία ισοπαλία στην πρεμιέρα 1-1 με τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

Βέστερλο (Γιόνας Ντε Ρεκ): Γκίλεκενς, Φίξελες, Μπος, Μάντσεν, Γκουμουσκάγια, Γιόου, Ντάτσι, Ταγκίρ, Τζορντάνοφ, Νόισταντερ, Ματσούο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (63΄Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες (75΄Βιεϊρίνια), Τσιγγάρα, Σβαμπ, Νάρεϊ (63΄Αντρέ Ρικάρντο), Π. Τζίμα (63΄Χισάμ Κανίς) , Κωνσταντέλια, Μπράντον (77' Γκορντετζιάνι).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.