ΠΑΟΚ: Άλμα με εξάποντο

Metrosport Team01 Απριλίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

Ένα ακόμη βήμα προς την πρώτη θέση, ένα ακόμη μικρό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Αντίπαλός του, την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, η αξιόμαχη (και σαφέστατα καλύτερη των τελευταίων ετών) ΑΕΚ. Όμως ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο, να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ένωσης.

Το βράδυ της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρο στόχο. Οι παίκτες του, έχουν ήδη λάβει τις σχετικές οδηγίες. Βασικά δείχνουν πεινασμένοι για να φθάσουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στα πλέι οφ. Έχουν λάβει οδηγίες: Πως πρέπει να αγωνιστούν, πως πρέπει να αντιδράσουν, ποια θα είναι τα εναλλακτικά σχέδια δράσης σε περίπτωση που δεν διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα από το ξεκίνημα του αγώνα. 

Με τον Λουτσέσκου από ψηλά, αλλά πάντα εκεί, δίπλα στην ομάδα, ισχυρό καθοδηγητή. Άλμα με εξάποντο θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Είχε κερδίσει την ΑΕΚ καθαρά στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, με σκορ 2-0 στην Τούμπα. Μπορεί να επαναλάβει μία ανάλογη εμφάνιση και μία νίκη.

Ο στόχος είναι ένας: Να φθάσει την ΑΕΚ στους 60 βαθμούς, από τους 57 που έχει σήμερα. Να αποκτήσει προβάδισμα, στους μεταξύ τους αγώνες σε περίπτωση ισοβαθμίας, με αυτή τη νίκη. Και παράλληλα να βρεθεί στην τρίτη θέση (τώρα είναι στην τέταρτη) και να παραμείνει ενεργά στο κόλπο για το πρωτάθλημα ή για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ο ΠΑΟΚ θέλει να μηδενίσει την διαφορά. Και μπορεί να το πετύχει. Αρκεί να αντιμετωπίσει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, μία ομάδα ισχυρή που έχει ικανούς παίκτες, τους οποίους εάν υποτιμήσει ο ΠΑΟΚ μπορεί να την πατήσει.

Όμως το πλέον βασικό, είναι τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Πως θα αποδώσουν οι παίκτες του. Αυτό είναι το βασικό, ειδικά μετά την διακοπή. Εκείνο το διπλό στο Χαριλάου, έδωσε ώθηση τίτλου στην ομάδα. Το συζητούν μέσα στα αποδυτήρια. Όπως και για το ντέρμπι της Τούμπας λένε: «Εμείς θα είμαστε οι νικητές».

Η Τούμπα θα κοχλάζει, με τον Μανάβη από ψηλά

Χιλιάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα είναι παρόντες στη Τούμπα. Η ατμόσφαιρα αναμένεται… καυτή. Η Τούμπα θα κοχλάζει, από τις εκδηλώσεις των χιλιάδων φιλάθλων του Δικεφάλου. Με τον Μανάβη από ψηλά, να βλέπει την αγαπημένη του, Τούμπα και να καμαρώνει. Αυτό το παιχνίδι, αυτή η διεκδίκηση, θα είναι και για τον Μάκη Μανάβη, τον στρατηγό της ΠΑΟΚτσήδικης εξέδρας που δεν είναι πλέον κοντά μας, όπως ανακοινώθηκε προχθές. Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, πως η Τούμπα, θα θυμίζει τις μεγάλες στιγμές της δεκαετίας του 80, όταν ο Μανάβης, με τους χιλιάδες οπαδούς, δημιούργησαν την πιο καυτή έδρα όλων των εποχών στην Ελλάδα αλλά και φυσικά στην Ευρώπη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.