ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν: Τα μεταξύ τους παιχνίδια και το σπάσιμο της παράδοσης!

Στέφανος Αβραμίδης05 Νοεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Αϊντχόφεν στην Τούμπα, ψάχνοντας τη νίκη που θα τον βάλει πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στη φάση των «32» του Europa League.

Ο Δικέφαλος και η ολλανδική ομάδα είναι παλιοί γνώριμοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι.

Στις προηγούμενες «κόντρες» των δύο ομάδων, η Αϊντχόφεν ήταν αυτή που χαμογέλασε.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2000-2001 σε νοκ άουτ αναμετρήσεις στον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Η PSV επικράτησε καθαρά με 3-0 του ΠΑΟΚ στο Philips Stadion (Μπρούγκινκ 4΄, Κέζμαν 15', 43') αποκτώντας ισχυρότατο προβάδισμα για την πρόκριση, την οποία σφράγισε με δεύτερη νίκη (0-1) στην Τούμπα (Μπρούγκινκ 44').

Την αμέσως επόμενη σεζόν, η κληρωτίδα διαμόρφωσε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν στον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Εκείνες οι αναμετρήσεις ήταν πολύ πιο αμφίρροπες. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2. Οι Ολλανδοί αιφνιδίασαν με τον Ντε Γιονγκ στο 20' αλλά ο Δικέφαλος γύρισε το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο με γκολ του Γιασεμάκη (35') και του Ουντέζε (38'). Μάλιστα το γκολ του Νιγηριανού μπακ δεν μεταδόθηκε στην TV λόγω τεχνικού προβλήματος και υπάρχει μόνο από βίντεο οπαδών.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιασεμάκης έγραψε το 3-1 αλλά ο Μπρούγκινκ στο 80' διαμόρφωσε το τελικό 3-2 ψαλιδίζοντας το προβάδισμα του ΠΑΟΚ.

Στη ρεβάνς στο Phlips Stadion, οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με 3-0 (Φένεγκορ οφ Χέσελινκ 1', 57', Γκαχοκίτζε 32') και έδειχναν να καθαρίζουν την πρόκριση. Όμως ο ΠΑΟΚ μείωσε άμεσα στο 58' με τον Λουτσιάνο και έψαξε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Τότε στην «εξίσωση» μπήκε ο Ιταλός διαιτητής Γκρατσιάνο Τσέζαρι, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. 

Αρχικά στο 77' έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Οκκά ενώ στο 90' ακύρωσε γκολ του Φουτσίνι ανακαλύπτοντας επιθετικό φάουλ. Αντίθετα στις καθυστερήσεις υπέδειξε το πέναλτι με το οποίο ο Φαν Μπόμελ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.