ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Κ19 3-1: Με πρωταγωνιστές Σμυρλή και Αδάμ πήρε το ντέρμπι δικεφάλων

Κώστας Πετρωτός19 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙ Κ19 του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ τέθηκαν αντιμέτωποι στην Νέα Μεσήμβρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Στέλιος Μαλεζάς εκμεταλλευόμενος την διακοπή της Super League 2 είχε και πάλι στην διάθεση του δύο ποδοσφαιριστές από τον ΠΑΟΚ Β'.  

Πρόκειται για τους Τζίμα, Σμυρλή (επρόκειτο να πάρει χρόνο και ο γκολκίπερ Μοναστηρλής αλλά χτυπήθηκε από ίωση), που πήραν και πάλι χρόνο συμμετοχής ως βασικοί. Το παιχνίδι μάλιστα είχε έναν εκλεκτό θεατή, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Στα αγωνιστικά το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς συγκινήσεις για τις δύο ομάδες.

Αντίθετα στο δεύτερο τα πάντα έγιναν μέσα 10 λεπτά. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Αδαμ στο 55' όταν ο τελευταίος έγινε αποδέκτης σέντρας του Τζίμα, ο οποίος με εκπληκτική ενέργεια άφησε πίσω τον προσωπικό του αντίπαλο και βρήκε τον συμπαίκτη του που με κεφαλιά νίκησε τον Αγγελόπουλο.

Το 2-0 έγινε σχεδόν αμέσως, πιο συγκεκριμένα στο 61ο λεπτό όταν ο Σμυρλής με ατομική ενέργεια από τα αριστερά βρήκε χώρο και έκανε ένα ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία του Αγγελόπουλου. Η «Ένωση» ωστόσο βρήκε γρήγορα απάντηση ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι με τον Κοντορoύχα στο 64'. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζίμας παραλίγο να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ ωστόσο οι αμυνόμενοι κατάφεραν να απομακρύνουν πάνω στην γραμμή.

Το 3-1 έγινε τελικά δύο λεπτά αργότερα με ωραίο πλασέ του Σμυρλή μετά από πάσα του Καλογήρου. Αυτή η νίκη κράτησε τον δικέφαλο στην κορυφή φτάνοντας του 45 βαθμούς μετά από 19 παιχνίδια στο +8 από την ΑΕΚ η οποία έμεινε στους 37 βαθμούς.

ΠΑΟΚ  (Στέλιος Μαλεζάς): Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Ζίλο, Σινανάι, Σνάουτσνερ, Σμυρλής, Τσίκος (70' Γκούμας), Τζίμας (83' Χατσίδη), Καλόγηρος, Αδάμ (75' Αθανασίου)

ΑΕΚ (Γενναίος Καραχάλιος): Αγγελόπουλος, Χατζηνικολάου (70' Σβίγκος) Γιαννούλης, Κοσίδης, Βαλκάνης, Μαρούτσης, Κρουσελνίτσκι, Μούτσα (70' Κυρσανίδης) Γεωργέας (59' Ανδρικόπουλος) Βασίλας (59' Κοντάκης) Κοντορουχάς.

* Από πλευράς ΑΕΚ βρέθηκε στο γήπεδο ο Βασίλης Δημητριάδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.