ΠΑΟΚ: Αδικήθηκε από τον διαιτητή και τον… εαυτό του!

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2025

Του Θάνου Μπούζα

Ένας ουδέτερος φίλαθλος θα έφευγε χθες από το γήπεδο της Λουντογκόρετς με το συναίσθημα της απόλυτης ποδοσφαιρικής ευχαρίστησης. Ωστόσο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αυτά που παρακολούθησαν πάνω στο χορτάρι μπορείς να τα χαρακτηρίσεις ως ένα θρίλερ που δεν είχε καλό ή κακό τέλος. 

Το 3-3 αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση η οποία σχηματιζόταν σε συνεχή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ανατροπή της ανατροπής έφερε τελικά το ισόπαλο αποτέλεσμα. Οι Βούλγαροι δεχόμενοι τέρμα στο τελευταία λεπτό της συνάντησης από τον Μύθου νιώθουν την απογοήτευση την οποία ως ένα σημείο επικάλυψε η αγωνία για την πεντάλεπτη διάρκεια που χρειάστηκε το VAR για την επικύρωση του γκολ της ισοφάρισης. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είδαν την ομάδα τους να έχει τη νίκη στα πόδια των παικτών και να την μετατρέπει σε ήττα μέσα σε 7 λεπτά (70΄ και 77΄). 

Κι όμως στο 101΄, στο τελευταίο δευτερόλεπτο της συνάντησης , το τρομερό σουτ του Κωνσταντέλια σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Μπόνμαν σφραγίζοντας έτσι την ισοπαλία ως το τελικό αποτέλεσμα αντί ενός 3-4 που θα ερχόταν με τον πιο ευφάνταστο ποδοσφαιρικό τρόπο. Κρίμα-κρίμα,

Όπως αναγράφουμε και στον τίτλο, ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε από τον διαιτητή αλλά και από τον εαυτό του. Ο Ρουμάνος Φέσνιτς έδωσε ένα ανύπαρκτο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Δικεφάλου το οποίο κατέληξε σε γκολ για τους γηπεδούχους με τον Βερντόν . Ήταν ένα ποδοσφαιρικό χτύπημα το οποίο τσάκισε τον Δικέφαλο. Είχαν προηγηθεί 4 αλλαγές από τον Λουτσέσκου εκ των οποίων οι 3 έγιναν δυο λεπτά πριν την ισοφάριση οδηγώντας την ομάδα σ έναν πλήρη αποσυντονισμό. Θεωρούμε ότι ο προπονητής θα έπρεπε να βγάλει πιο νωρίς τους Οζντόεφ και Μεϊτέ των οποίων η αδυναμία ενεργής και αποτελεσματικής συμμετοχής ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. 

Συνέπεια των παραπάνω που αθροίζεται και με τον πλήρη αποσυντονισμό των παικτών ήταν να βρεθεί ο Δικέφαλος πίσω στο σκορ. Από κείνο το σημείο και έπειτα όλος ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με ότι δυνάμεις και ικανότητες διέθετε να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα. Θα λέγαμε ότι από το 80΄ και έπειτα φαινόταν ότι θα ακολουθήσουν ευκαιρίες και φάσεις τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τους γηπεδούχους. Ωστόσο η ομάδα είχε πλέον δυο παίκτες στη σύνθεσή της που βρήκαν τον δαιμονιώδη ρυθμό τους (Κωνσταντέλιας) και επέδειξαν την εκτελεστική τους ικανότητα (Μύθου). Πέτυχαν να φτάσουν στο 3-3 αλλά ο θεός του ποδοσφαίρου δεν έδωσε στον Ντέλια τη μαγεία του τέταρτου γκολ και της νίκης. Ένα άλλο ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσει ο Λουτσέσκου είναι η συμπεριφορά της άμυνας. 

Ο Κεντζιόρα έχει επιβαρυνθεί πολύ και μοιάζει σχεδόν δεδομένο ότι όσο και να προσπαθήσει για το καλύτερο, θα υποπέσει στο μοιραίο λάθος. Ως ένα σημείο τα χέρια του Λουτσέσκου ήταν δεμένα αφού και ο Λόβρεν την τελευταία στιγμή τέθηκε εκτός. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και έχασε δικό του παιχνίδι. Αντιφατικό μεν αλλά ουσιαστικό δε. Τέλος η διοίκηση επιβάλλεται στις δυο του Γενάρη να φέρει στόπερ και επιθετικό που ζήτησε ο προπονητής. Παίκτες εγνωσμένης αξίας είναι άκρως απαραίτητοι να έρθουν στον ΠΑΟΚ προκειμένου η ομάδα να διεκδικήσει διαθέτοντας επαρκή ποδοσφαιρικό υλικό τους στόχους της.

Υ.Γ. Τρία σουτ στην εστία και τρία γκολ δέχθηκε ο Παβλένκα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν προσέφερε το «κάτι παραπάνω» που θα έφερνε τη νίκη στην ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.