ΠΑΟΚ: Μία άνετη νίκη, ένας καλός οιωνός...

Αρις Νικολάκης06 Νοεμβρίου 2022

Δέκα λεπτά με το πόδι …σανίδι στον γκάζι ήταν αρκετά για την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ. Την πρώτη άνετη νίκη του στο εφετινό Πρωτάθλημα. Τη χάρηκαν στην Τούμπα μόλις 10.000 φίλοι του αλλά κι αυτοί έμειναν με ένα παράπονο. Μετά το χορταστικό… ορεκτικό με το 2-0 στο 10ο λεπτό άνοιξε η όρεξη τους αλλά… Έμειναν με αυτή!

Δεν ήταν κακός ο ΠΑΟΚ μετά το 10ο λεπτό. Δεν ήταν απλά καλύτερος. Δίχως τούτο να αλλάζει τις εντυπώσεις περί άνετης νίκης την οποία στην Τούμπα τουλάχιστον, έψαχναν μήνες τώρα…

Πέρα από τις εντυπώσεις πάντως, η ουσία αυτής της νίκης εντοπίζεται στη καλή απόδοση παικτών οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν εμφανιζόταν επί σκηνής ΠΑΟΚ. Ο Ράφα Σοάρες επί παραδείγματι έδειξε κάποια (όχι πολλά) στοιχεία τα οποία επιτρέπουν στον Λουτσέσκου, να τον υπολογίζει. Ο Κωνσταντέλιας επίσης, έδωσε ξανά (πολλά) στοιχεία, για να διεκδικεί θέση βασικού. Αν και στο 24ο λεπτό, μετά από μία θαυμαστή μπαλιά του Ελ Καντουρί, θα μπορούσε, να πιστωθεί μια θαυμαστή ασίστ στον Ζβίκοβιτς. Προτίμησε ένα θαυμαστό γκολ. Δεν το πέτυχε. Ο Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού μοίρασε μπαλιές με …διαβήτη. Είχε άλλον αέρα στο παιγνίδι του ο Μαροκινός.

Δε λέμε πως ο ΠΑΟΚ πως έγινε πλήρης κι ολοκληρωμένη ομάδα… Να την πιείτε στο ποτήρι… Από τη μία αγωνιστική στην άλλη. Όταν όμως, μια ομάδα… γονατισμένη από αδυναμίες κι ατυχίες, εμφανίζεται ορθή… Ε, όπως και να το κάνουμε, είναι ένας καλός οιωνός.

Αξίζει βέβαια, να αναφερθεί κι η εντυπωσιακή συνοχή του ΠΑΟΚ ως ομάδας. Έτρεξαν, να πανηγυρίσουν και με τον σκόρερ (Ίνγκασον) και μεν τον δημιουργό (Ράδα Σοάρες) για την εξαιρετική σέντρα του. Και στις αλλαγές ο «κάπτεν» (Ίνγκασον) έτρεξε και συνέχαιρε όσους έβγαιναν. Σε αυτήν την επίδειξη ενότητας κι αλληλεγγύης συμμετείχε κι ο κόσμος. Με τόσο χειροκρότημα, όσο δεν είχε καταγραφεί μέχρι χθες, στην Τούμπα.

Το συγκεκριμένο γεγονός – πέρα από τους τρεις βαθμούς με άνεση – είναι όφελος της νίκης κόντρα στον ΠΑΣ. Κι επιτρέψτε μας, να τα θεωρούμε σημαντικότατο. Γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ ο οποίος πασχίζει – άλλοτε ορθά κι άλλοτε λαθεμένα – να βρει τα βήματα του. Για να επιμείνουμε – πολλοστή φορά είναι – πως δεν αρκεί, να βάζει ο κόσμος πλάτη. Πρέπει να βάλει κι η ομάδα του…

ΥΓ 1: Μεγάλη υπόθεση η παρουσία του Ίνγκασον σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Τυχερός ο Κουλιεράκης εάν κι εφ' όσον την αξιοποιήσει (και) προς όφελος του!

ΥΓ 2: Είναι τον πρώτο βράδυ μετά από αγωνιστική που ο Λουτσέσκου δε ξενύχτησε αλλά... Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά βράδια ακόμη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.