ΠΑΟΚ: Τα 4+3 «καυτά» χτυπήματα

Metrosport Team26 Ιουνίου 2021

Των Γιώργου Καστάνη, Κώστα Πετρωτού

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου, ενώ η μεταγραφική ενίσχυση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καρποφορήσει οι επαφές που έχουν κάνει οι επιτελείς του ΠΑΟΚ (τεχνική ηγεσία και διοίκηση) για την ισχυροποίηση του ρόστερ.

Η «Μ» και το metrosport.gr καταγράφει με ονόματα και θέσεις, τις βασικές κινήσεις που θέλουν να κάνουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. «Κλεισμένος» είναι ο Βραζιλιάνος Λούκας Τέϊλορ που έμεινε ελεύθερος από την Ντνίπρο.

Πρώτη προτεραιότητα για την ενίσχυση είναι η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου και ενός επιθετικού. Του Ντεϊόλα έχει «παγώσει», ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει ενδιαφέρον για τον Ολίβα της Κάλιαρι, αλλά και για τον 24χρονο Χιλιανό μέσο Πάμπλο Γκαλντάμες της Βέλεζ που μένει ελεύθερος.

 Ειδικά για τον Γκαλντάμες είχε γραφεί από τον Απρίλιο στο εξωτερικό πως ενδιαφέρει, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν το προχωρούν το θέμα (αυτή τη στιγμή πάντα), καθώς οι ατζέντηδες του παίκτη φέρεται να ζητούν τον… «ουρανό με τα άστρα».

Η τριάδα που ασχολείται ενεργά αυτή την στιγμή με τα μεταγραφικά θέματα (Λουτσέσκου, Γιώργος Σαββίδης, Μαρία Γκοντσαρόβα) αξιολογεί αναλυτικά όλα τα δεδομένα. Ηδη υπάρχουν άλλοι χαφ, που βρίσκονται στο προσκήνιο και έχουν ξεκινήσει επαφές.

 Όμως και για τον επιθετικό υπάρχει έντονη κινητικότητα. Στον ΠΑΟΚ προτάθηκε προ ημερών ο Μαρίν Μάκαριτς, της Ράντνικ, πρώτος σκόρερ στο Σερβικό Πρωτάθλημα. Στο εξωτερικό έγραψαν για τον Σπόραρ της Σπόρτινγκ, όμως δεν φαίνεται «φως στο βάθος του τούνελ».

Ο στόχος είναι να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ χάφ και επιθετικό το αργότερο μέχρι τις 12 Ιουλίου. Σε δεύτερη φάση, ο στόχος είναι να αποκτηθεί ένας αριστερός μπακ και ένας εξτρέμ. Αυτά θα είναι τα τέσσερα (4) χτυπήματα ενίσχυσης. Και τρία ακόμη, των ανανεώσεων για βασικούς παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ και τα συμβόλαιά τους, ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Μάρκοβιτς και η Παρτιζάν

Από το καλοκαίρι του 2019, ο ΠΑΟΚ είχε βάλει στο στόχαστρό του, τον Σέρβο Λάζαρ Μάρκοβιτς που αγωνιζόταν στην Λίβερπουλ. Η πορεία του δεν ήταν ανοδική, πλέον ο εξαιρετικός αυτός εξτρέμ παίζει στην Παρτιζάν με την οποία έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022. Πρακτικά, είναι ένας παίκτης, που αν ήταν ελεύθερος θα μπορούσε να έρθει για να κάνει την διαφορά. Όμως το συμβόλαιο που έχει προς το παρόν, τον «δένει». Ωστόσο είναι ένας από τους εξτρέμ που αρέσει πολύ στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και το όνομά του, ηταν «ψηλά» στις λίστες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.