ΠΑΟΚ: 13 συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, οκτώ παίκτες άνω των 31 ετών

Πέτρος Χαριζακλής04 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είναι σε καλή κατάσταση αφού έχει ηττηθεί από Ατρόμητο και Αρη στο πρωτάθλημα, ενώ έχει έρθει ισόπαλος με την ΑΕΛ (1-1) για το Κύπελλο. Ο κόσμος του Δικεφάλου αναρωτιέται γιατί η ομάδα δεν αποδίδει και οι έμπειροι παίκτες του δεν μπορούν να βγάλουν την ομάδα από το τέλμα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βασίζεται ως επί το πλείστον σε ποδοσφαιριστές που τον οδήγησαν στο νταμπλ προ τριετίας, αυτοί όμως φαίνεται να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνη τη χρονιά.

Εκτός από την αγωνιστική κατάσταση των «ασπρόμαυρων», ένα έξτρα πρόβλημα φαίνεται να είναι το γεγονός πως λήγουν 13 συμβόλαια της πρώτης ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι του 2022. Οι οκτώ από αυτούς είναι άνω των 31 ετών.

Αυτοί οι 13 παίκτες είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Ινγκασον, Ροντρίγκο, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μίτριτσα, Καγκάβα και Ακπομ. Με εξαίρεση τον Καγκάβα που δεν είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου, τον Ζίφκοβιτς που θεωρείται αναπληρωματικός αλλά και τον Ινγκασον που προέρχεται από τραυματισμό, οι υπόλοιποι 10 θεωρούνται είτε βασικοί είτε πολύτιμοι για τον Ρουμάνο προπονητή. Με την υποσημείωση πως οι Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα και Ακπομ είναι δανεικοί.

Τις περισσότερες συμμετοχές από αυτούς που λήγουν τα συμβόλαιά τους, έχει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός έχει συμμετάσχει σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ φέτος, στα 17 ως βασικός και στα 4 ως αλλαγή. Ο 33χρονος επέστρεψε στην Τούμπα μετά από απόφαση του Λουτσέσκου και φαίνεται στην πράξη πόσο τον υπολογίζει ο Ρουμάνος τεχνικός.

Δεύτερος σε συμμετοχές είναι ο Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός μέσος έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια, σε 18 εξ αυτών ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν έπαιξε ήταν σε αυτό του Γιβραλτάρ με τη Λίνκολν, όπου έμεινε στον πάγκο για λόγους ξεκούρασης. Βέβαια ο Αυστριακός έχει όρο στο συμβόλαιό του για αυτόματη ανανέωση αν παίξει το 65% των παιχνιδιών του ΠΑΟΚ, όπως είχε αποκαλύψει το Metrosport.gr, και τώρα βρίσκεται στο 90%.

Τρίτος είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με 19 εμφανίσεις, όλες ως βασικός. Ο Πασχαλάκης έμεινε στον πάγκο μόνο στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στη συνέχεια είχε 15 σερί ματς κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, μέχρι να έρθει η ώρα του αγώνα με την ΑΕΛ στο Κύπελλο, όπου έμεινε εκτός αποστολής για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι συμμετοχές των 13 παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους:

Μπίσεσβαρ 21 ματς, 17 ως βασικός

Σβαμπ 20 ματς, 18 ως βασικός

Πασχαλάκης 19 ματς, όλα ως βασικός

Ακπομ 17 ματς, 9 ως βασικός

Βαρέλα 15 ματς, 14 ως βασικός

Βιεϊρίνια 14 ματς, 8 ως βασικός

Σίντκλεϊ 13 ματς, 8 ως βασικός

Μίτριτσα 12 ματς, 6 ως βασικός

Ροντρίγκο 10 ματς, 6 ως βασικός

Κρέσπο 7 ματς, όλα ως βασικός

Καγκάβα 4 ματς, 2 ως βασικός

Ζ. Ζίφκοβιτς 2 ματς, όλα ως βασικός

Ινγκασον 1 ματς, βασικός

Το συμπέρασμα είναι πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται και την επόμενη χρονιά καθώς 13 παίκτες του μπορούν από τον Γενάρη να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα θέλουν. Με λίγα λόγια θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη προεργασία για να μην βρεθεί ο Δικέφαλος προ εκπλήξεως και με την ανανέωση να γίνεται αναγκαστική και όχι σε μεταβατικό στάδιο. Καθώς μην ξεχνάμε πως παίκτες όπως Βαρέλα-Κρέσπο-Μπίσεσβαρ έχουν προσφέρει πολλά στον Δικέφαλο, ωστόσο έχουν μεγαλώσει αρκετά για να μπορούν να αποδώσουν το ίδιο καλά με την αρχή της καριέρας τους στους «ασπρόμαυρους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.