Παντζιαράς: «Αν ήταν ξένος ο Πέλκας θα τον αποθέωναν όλοι»

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Μακεδονικού, Ανδρέας Παντζιαράς, και μίλησε για την παρουσία του Πέλκα στο ΟΑΚΑ, τις εμφανίσεις του στο Κύπελλο, την κατάσταση στον Απόλλωνα Πόντου και τον Μακεδονικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσία του Πέλκα στο ΟΑΚΑ: «Δεν νομίζω πως εξέπληξε κανέναν η παρουσία του Πέλκα στο ματς, γνωρίζοντας τις ικανότητες του Δημήτρη ως ποδοσφαιριστή και το πόσο δυνατός χαρακτήρας είναι. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται είναι να ξανανιώσει ωφέλιμος και βασικός στον ΠΑΟΚ, δεν του έχει δοθεί η αξιολόγηση ως βασικού επιτελικού χαφ. Εχουν πάρει άλλοι ευκαιρίες, όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Μίσιτς, ο Πέλκας έχει ένα ατού παραπάνω για να προσφέρει σε αυτή την θέση. Είναι ο ιδανικός ποδοσφαιριστής στο τρίτο κομμάτι της επίθεσης κάθε ομάδας, είναι απρόβλεπτος, έχει γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης, πολύ καλές επινοήσεις, ταχύτητα αντίδρασης με την μπάλα στα πόδια. Αφού παίρνει αρκετές φορές την μπάλα στα πόδια θα κάνει αρκετά λάθη και αδικείται από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας το διαχειρίζεται πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω συνεργαστεί μαζί και νομίζω πως αν ο ΠΑΟΚ στηριχθεί πάνω του μόνο κέρδος θα έχει».

Για τις εμφανίσεις του στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Οταν έπαιζε στην Β Εθνική με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ξεχώρισε με την προσωπικότητά του, φαινόταν πως ζει για το παιχνίδια και για να προσφέρει και τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να στηριχθεί πάνω του. Αν ήταν ξένος ο Πέλκας με την χθεσινή του εμφάνιση θα τον αποθέωναν όλα τα μέσα. Είναι πιο γήινοι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές για τον κόσμο, αλλά πονάει περισσότερο την φανέλα από οποιονδήποτε ξένο. Χθες πολλές φορές ο Πέλκας πίεζε πιο ψηλά και από τον Σφιντέρσκι σε 8-10 φάσεις του χθεσινού αγώνα, τα χιλιόμετρα που κάνει είναι αρκετά, είναι χιλιόμετρα πίεσης».

Για την κατάσταση στον Απόλλωνα Πόντου: «Ο Απόλλων είναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο, έχει δώσει παίκτες σε Εθνικές ομάδες και σε μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που γίνεται στον Απόλλωνα και είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση».

Για τον Μακεδονικό: «Είναι μια αρκετά ιστορική ομάδα, έχουν αγωνιστεί τεράστιες προσωπικότητες στο παρελθόν. Είμαστε χαρούμενοι και ευλογημένοι που ανήκουμε σε αυτόν τον οργανισμό, μια ομάδα που αποτελείται από σοβαρούς παράγοντες, δεν αναφέρομαι μόνο στον κ.Ανδρώνη που είναι η κορυφή της πυραμίδας, αλλά και όσοι στελεχώνουν το ποδοσφαιρικό και όχι μόνο τμήμα, υπάρχει τεχνογνωσία. Εχει χτιστεί μια ομάδα το καλοκαίρι με νεανική φιλοσοφία, η ακαδημία αριθμεί 400-500 παιδιά και η κατηγορία χρειάζεται να στηριχθούν οι ομάδες στα νέα παιδιά».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.