Άρης: Το Πανθεσσαλικό και το θέατρο του παραλόγου

Γιώργος Στράντζαλης29 Μαρτίου 2024

Κανείς δεν έγινε σοφότερος από τη χθεσινή σύσκεψη στην ΕΠΟ για τις «λεπτομέρειες» διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στη διάρκεια της οποίας ο Αρης έμεινε πιστός στην τήρηση της νομιμότητας μέσω της εφαρμογής της προκήρυξης, ο Παναθηναϊκός έδειξε ξεκάθαρα πόσο πολύ θέλει το ΟΑΚΑ και ο Τάκης Μπαλτάκος κατέληξε στη δήλωση ότι… «ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό δίχως κόσμο».

Ξεκινώντας από τα γεγονότα, η προκήρυξη προβλέπει τη διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και ΔΕΑΒ αναφέρθηκαν στα έργα (εγκατάσταση καμερών, τουρνικέ κ.α.) που απαιτείται να γίνουν στο γήπεδο για να είναι σύννομο των διατάξεων. Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε βήμα πίσω επιτρέποντας τη διεξαγωγή του τελικού παρουσία 15.000 φιλάθλων και τη μοιρασιά των εξόδων (για τα έργα) με την ΕΠΟ. Η ΠΑΕ Αρης έμεινε πιστή στην τήρηση της νομιμότητας μέσω της εφαρμογής της προκήρυξης και ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πόσο πολύ θέλει το ΟΑΚΑ καθώς αρνήθηκε το σχέδιο με παρουσία (έως και) έξι χιλιάδων φιλάθλων του από τη στιγμή που έχει 8.000 εισιτήρια διαρκείας. Κι έτσι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, υποστήριξε ότι βάσει των τωρινών δεδομένων «ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δίχως κόσμο εκτός κι αν αλλάξει κάτι στο μέλλον».

Το ερώτημα είναι, γιατί η ΕΠΟ δεν έχει φροντίσει για την ετοιμότητα του γηπέδου. «Αν δεν έβγαινε ο νέος νόμος τότε το γήπεδο θα ήταν έτοιμο. Τώρα, το γήπεδο χρειάζεται και κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο… Για τις κάμερες που χρειάζεται το Πανθεσσαλικό δεν είναι μεγάλο το ποσό, αλλά για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι αρκετό. Δεν ξέρω αν ο χρόνος είναι αρκετός για την υλοποίηση όλων των έργων», είπε ως επιχείρημα ο κ. Μπαλτάκος στο Metropolis 95.5.

«Για να καταλάβετε για τα ποσά αν οι κάμερες είναι πέντε στο γήπεδο χρειάζονται 50.000 ευρώ. Η αστυνομία ζητάει πάρα πολλές κάμερες τόσο εντός όσο και περιμετρικά του γηπέδου. Ο χρόνος είναι το πρόβλημα, δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα. Με τα τωρινά δεδομένα ο τελικός θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών», είπε.

Βέβαια η κατάσταση στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας δεν είναι καλύτερη, ασχέτως του ότι εντέχνως δεν αναφέρεται ότι απαιτούνται έργα άνω των 600.000 για να είναι έτοιμο. «Και το ΟΑΚΑ δεν είναι έτοιμο αλλά θα τεθεί μόνο αν ο Αρης αλλάξει γνώμη. Το ΟΑΚΑ έχει τουρνικέ, αλλά δεν έχει κάμερες. Μετά την σημερινή σύσκεψη κι αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού θα γίνει στον Βόλο και χωρίς κόσμο, τελεία και παύλα», κατέληξε.

Επί της ουσίας, ο κίνδυνος διεξαγωγής (κεκλεισμένων των θυρών) ο τελικός για τέταρτη φορά στην τελευταία εξαετία μοιάζει αναπόφευκτος με ευθύνη της ΕΠΟ η οποία θα έπρεπε να είχε φροντίσει για την ετοιμότητα του Πανθεσσαλικού Σταδίου καθώς εδώ και περίπου έναν μήνα ξέρει το ζευγάρι του τελικού της 18ης Μαΐου και η δε προκήρυξη υπάρχει από το καλοκαίρι του 2022. Τις δε διατάξεις του Νόμου επίσης τις γνώριζε από τον περασμένο Γενάρη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.