Παντελίδης: «Προς όφελος όλων των ομάδων η αναδιάρθρωση»

Αχίλλειος Έξαρχος13 Μαΐου 2020

Την κατάκτηση του τίτλου στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής πανηγυρίζει ο Αλμωπός. Η ομάδα της Αριδαίας μετά από μια ξέφρενη πορεία «χτυπά» την πόρτα της επιστροφής στα επαγγελματικά «σαλόνια» και περιμένοντας τις σχετικές αποφάσεις της ΕΠΟ που θα σφραγίσουν τη διαφαινόμενη άνοδό της φωνάζει ενεργά «παρούσα» στις εξελίξεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου μαζί με τις άλλες επτά πρωταθλήτριες της κατηγορίας. Το metrosport.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αλμωπού, Φώτη Παντελίδη, ο οποίος εξήγησε τις θέσεις της ομάδας πάνω στην προωθούμενη αναδιάρθρωση αλλά και γενικότερα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Θέλουμε την αναδιάρθρωση επειδή πρέπει να γίνει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι επειδή ανεβαίνουμε. Δεν μπορούν οι ομάδες της Football League να μετακινηθούν έξι φορές ως την Κρήτη και τη Ρόδο. Τα έξοδα είναι τεράστια. Έσοδα από τα τηλεοπτικά δεν υπάρχουν, οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Έχουμε δει και στο παρελθόν το μοντέλο Βορράς-Νότος και δούλεψε σωστά. Το ποδόσφαιρο πρέπει να επιστρέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι συνολικά προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου μια δεύτερη κατηγορία με 32 ομάδες. Κοντά στην Αριδαία, θα αποκτήσουν κίνητρο να αναδειχθούν και τα Γιαννιτσά ή η Έδεσσα, για να μιλήσω με ένα παράδειγμα του νομού μου», δήλωσε αρχικά.

«Ωφελημένοι όλοι με την αναδιάρθρωση»

Αναφορικά με τις προθέσεις των ομάδων της SL2, οι οποίες εμφανίζονται αντιδρούν, αλλά και τη στάση του Λεωνίδα Λεουτσάκου, ο πρόεδρος του Αλμωπού υποστήριξε: «Σίγουρα τα τηλεοπτικά έσοδα θα είναι πολύ λιγότερα σε μια Super League 2 με δύο ομίλους, όμως ταυτόχρονα περιορίζονται και τα έξοδα. Έχουμε υπολογίσει πως οι μετακινήσεις μιας ομάδας του Βορρά στον Νότο κοστίζουν 60-80 χιλιάδες ευρώ για μια αγωνιστική περίοδο. Με το μοντέλο των δύο ομίλων εξοικονομούνται αυτά τα χρήματα.

Δεν ξέρω αν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης ο κ. Λεουτσάκος. Επειδή εκπροσωπεί και τη Super League 2 και τη Football League, εκτιμώ πως και υπέρ να είναι, δεν μπορεί να το δείξει. Ίσως κάποιος πει πως σε αυτή τη φάση οι ομάδες της Super League 2 εμφανίζονται αδικημένες από ένα τέτοιο σχέδιο αναδιάρθρωσης, όμως σε βάθος χρόνου θα ωφεληθούν κι αυτοί. Πρέπει να αναβαθμιστεί το προϊόν. Όσες περισσότερες πόλεις αναδειχθούν, τόσους περισσότερους φιλάθλους θα αποκτήσουμε. Οι φίλαθλοι θα “φέρουν” περισσότερες χορηγίες. Οι περισσότερες χορηγίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα σε περισσότερα τηλεοπτικά έσοδα. Αν τώρα μας πουν για του χρόνου ότι λόγω κορωνοϊού πρέπει να ξεκινήσουμε κεκλεισμένων των θυρών, τότε σίγουρα θα χρειαστούμε τη βοήθεια της ΕΡΤ».

«Συνεχίζει ο Τυριακίδης»

Περνώντας στα θέματα της ομάδας, ο Φώτης Παντελίδης αποκάλυψε την πρόθεση της διοίκησης για παραμονή του προπονητή Γιώργου Τυριακίδη. «Όσο εξαρτάται από εμάς, ο Γιώργος Τυριακίδης θα παραμείνει και τη νέα χρονιά», ενώ κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής σεζόν, τόνισε: «Ήταν το επιστέγασμα μιας δουλειάς πέντε χρόνων. Ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια με τον κ. Γάτσο, ο οποίος οραματίστηκε την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Δουλέψαμε πάνω σε αυτόν τον σκοπό. Από τον α’ γύρο φάνηκε ότι δεν μπορεί να μας κοντράρει κανείς. Το κακό είναι ότι δεν μπορέσαμε να το πανηγυρίσουμε λόγω της κατάστασης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.