Πανοζάχος για Ιβάν Σαββίδη: «Η μεγαλύτερη επένδυση της 20ετίας - Κανένα πρόβλημα από τον πόλεμο με τη Ρωσία»

Metrosport Team26 Απριλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Πανοζάχος. 

Ο οικονομολόγος και φοροτεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, το μέγεθος της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη και το αν υπήρξε ζήτημα με τα όσα λαμβάνουν χώρα στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε για μία ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου: «Εγώ εύχομαι να περάσει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ, θα κάνει καλό και στο ταμείο, γιατί θα προσφέρει κέρδη με μπόνους και με εισιτήρια που υπάρχουν. Δεν έχουμε προσεγγίσει οικονομικά το κέρδος μίας πρόκρισης ή και κατάκτησης του Κυπέλλου, αλλά σίγουρα προσφέρει πολλά».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Ο μεγαλομέτοχος δεν θέλει να υπάρχουν χρέη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για αυτό τα καλύπτει ο ίδιος. Ο επιθυμητός στόχος είναι να είναι αυτάρκης η ΠΑΕ και πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι μία περίοδος με αλλαγές λόγω κορωνοϊό αλλά αυτή η αύξηση είναι από τις πλέον χαμηλές».

Για το financial fair play: «Δεν μπορεί να βάζει ατέρμονα, υπάρχει ένας περιορισμός από την UEFA, είναι 25 συν 5 επιπλέον σύνολο 30 εκατομμύρια που επιτρέπονται. Ο βραχνάς του Financial Fair Play είναι κάτι που παρακολουθεί η διοίκηση και αυτή τη στιγμή το έχει λύσει αλλά πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε».

Για την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη: «Είμαι πολλά χρόνια στο επάγγελμα και αυτή είναι μία μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, τα τελευταία 20 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα κινούνται άλλες 4-5 επιχειρήσεις και πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό. Στην Ελλάδα δύσκολα κάποιος βγάζει χρήματα από το ποδόσφαιρο, για πολλούς λόγους που δυσκολεύουν μία ΠΑΕ».

Για ένα ενδεχόμενο πρόβλημα από τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τα όσα λαμβάνουν χώρα ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.