Πάνοπλος ο ΠΑΟΚ διεκδικεί την αθώωση του

Metrosport Team12 Μαρτίου 2020

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει με όλα τα νομικά επιχειρήματα που διαθέτει, την πλήρη αθώωσή του στη επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και είναι σαφές πως η προσπάθεια των νομικών του Δικεφάλου είναι δύσκολη και άκρως σημαντική.

Το απόγευμα στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, οι νομικοί του ΠΑΟΚ θα επιχειρήσουν να πείσουν τους τρείς τακτικούς δικαστές (εφέτες) να δικάσουν την καταγγελία περί πολυϊδιοκτησίας, με σαφέστατα νομικά επιχειρήματα. Θα ζητήσουν δηλαδή από την πρώτη στιγμή να δικάσουν στην ουσία της υπόθεσης και σε καμία περίπτωση να μην στηριχθούν οι τρεις εφέτες δικαστές στην γνωμοδότηση – πόρισμα της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Είναι δύσκολο το έργο τους, είναι όμως αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα νομικά επιχειρήματα για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση επτά βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, μετά την απόφαση της πρωτοδίκη Μαρία Τσαγκιά. Η οποία, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, δεν δίκασε επί της ουσίας, αλλά αποδέχθηκε την γνωμοδότηση της Ε.Ε.Α.

Ο Τάκης Μπαλτάκος και οι νομικοί του ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες επιμένουν και τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση πως η γνωμοδότηση της Ε.Ε.Α δεν είναι δεσμευτική. Αυτό είχε πει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Αυτό επανέλαβε ο υπουργός επικρατείας, ο κ. Γεραπετρίτης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή “Η Δίκη” με τον Κυριάκο Θωμαίδη.

Από μόνες τους, αυτές οι δύο επίσημες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και του στενού – στενότατου συνεργάτη του, λύνουν τα χέρια των τριών δικαστών που θα κληθούν σήμερα το απόγευμα να εκδικάσουν την υπόθεση. Τους δίνει το δικαίωμα, απεριόριστο, να εισέλθουν στην ουσία της υπόθεσης. Αυτό άλλωστε είναι το πρέπον. Αυτό είναι το σωστό.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα ενεργήσουν οι τακτικοί δικαστές. Τι εν τέλει θα αποφασίσουν. Για αυτό τον λόγο τονίζουμε στο ρεπορτάζ, πως είναι πολύ σημαντικό, οι νομικοί του Δικεφάλου να πείσουν πως πρέπει να γίνει δίκη επί της ουσίας. Και να μην συμπεριληφθεί στα υπόψιν των τριών δικαστών, η γνωμοδότηση της Ε.Ε.Α.

Ο όμιλος Metromedia (Metropolis 95,5, Metrosport και Metrosport.gr) με τον Χάρη Δημαρά θα καταγράψει όλα όσα θα συμβούν σήμερα στην ακροαματική διαδικασία στην επιτροπή Εφέσεων. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει τρεις γνωματεύσεις που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης. Θα ακολουθήσουν χρονικά, τα υπομνήματα που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές και από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση.

Οδηγός η απόφαση του Εφετείου

Θυμίζουμε πως το διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι δεν είναι δεσμευτική η εισήγηση της Ε.Ε.Α για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, αποδόμησε την απόφαση της πρωτοδίκη της Σούπερ Λίγκα και γελοιοποίησε το επίμονο επιχείρημα του Ολυμπιακού. Και με αυτό τον τρόπο άνοιξε ο δρόμος για την δικαίωση του ΠΑΟΚ στην σημερινή δίκη. Και αυτή η απόφαση θα αποτελέσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού στην προσπάθεια που θα κάνουν οι νομικοί του ΠΑΟΚ. Το σημαντικό πάνω από όλα είναι να πειστούν οι δικαστές. Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουν οι νομικοί του Δικεφάλου.

* Χθες εκδικάστηκε η υπόθεση του Χρυσόστομου Γκαγκάτση στον οποίο είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο για τηλεοπτικές δηλώσεις που είχε κάνει. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ θα καταθέσουν σήμερα υπόμνημα για να επιδιώξουν την εξάλειψη του προστίμου που είχε επιβληθεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.