Πάνοπλος με τους «πύργους» του, τα παίζει όλα για όλα

Metrosport Team30 Μαρτίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ζαΐρης - Γιώργος Καστάνης: Σε ρυθμούς πλέϊ οφ κινούνται ξεκάθαρα στον ΠΑΟΚ μετά την σταδιακή ενσωμάτωση των διεθνών και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους με τις εθνικές ομάδες. Το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Τούμπα, βρίσκεται συνειδητά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για τους παίκτες και τον Λουτσέσκου.

Με την ενσωμάτωση των Κοτάρσκι και Ντάντας θα γεμίσει το ρόστερ και στις προπονήσεις των τριών τελευταίων ημερών θα δοθεί η ανάλογη βαρύτητα για τον τρόπο, με τον οποίο θα κληθεί να αγωνιστεί ο Δικέφαλος σε ένα ακόμη παιχνίδι, για να κερδίσει. Ο στόχος είναι από τους 57 βαθμούς που έχει αυτή την στιγμή, να φθάσει στους 60.

Το πλέον ευχάριστο, είναι πως οι Ίνγκασον και Κουλιεράκης συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας που έγινε στην Τούμπα, είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι.

Θα είναι οι πύργοι της ομάδας, στην προσπάθεια που θα κάνει, να ξεπεράσει με επιτυχία, το εμπόδιο μίας σοβαρής και καλά δουλεμένης ομάδας, όπως είναι η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει σε ένα ακόμη παιχνίδι των πλέι οφ, όλα για όλα για το αποτέλεσμα που θα του δώσει νέα ώθηση για να φθάσει στον μεγάλο του στόχο.

Βεβαίως και οι υπόλοιποι παίκτες θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος των προσπαθειών. Στην μεσαία γραμμή και με την επιστροφή του Ντάντας, οι Λουτσέσκου και Μπάτσι, θα έχουν επιλογές, για την δυάδα της μεσαίας γραμμής στην διάταξη με την οποία παρατάσσεται η ομάδα. Με τους Αουγκούστο και Σβαμπ, πάντα διαθέσιμους. Η μεσοεπιθετική τριάδα, αποτελούμενη από τους Νάρεϊ, Αντρίγια και Κωνσταντέλια αναμένεται να αποτελέσει την “αιχμή” του δόρατος για τον ΠΑΟΚ, ενώ στην επίθεση ο Ολιβέϊρα σε πρώτο χρόνο και ο Μπράντον σε δεύτερο, θα αποτελέσουν τις επιλογές.

Το ανησυχητικό της χθεσινής ημέρας, ήταν οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Κεντζιόρα. Ο Πολωνός αμυντικός, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και από τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας, θα διαπιστωθεί επί της ουσίας, το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Υπάρχουν φόβοι για θλάση, που όμως θα διαπιστωθεί, εάν ευσταθούν, από την αναλυτική ιατρική εξέταση στην οποία θα υποβληθεί ο παίκτης.

Οι Νάσμπεργκ και Λύρατζης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ενώ και ο Κούρτιτς συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας. Η παρουσία του, σε κρίσιμα λεπτά, σημαντικών αγώνων που ακολουθούν, εφόσον το αποφασίσει η τεχνική ηγεσία, είναι πάντα απαραίτητη, κυρίως λόγω της εμπειρίας του.

Η επικοινωνία Λουτσέσκου – πάγκου

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε τις τελευταίες ώρες, ήταν η επαφή που πρέπει να έχει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ με τους συνεργάτες του κατά την διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα. Ο Λουτσέσκου είναι τιμωρημένος, είχε αποβληθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης, κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να καθίσει στον πάγκο. Εκεί, θα βρίσκεται ο Κριστιάνο Μπάτσι σε πρώτο ρόλο. 

Το βασικό είναι να υπάρχει σωστή επικοινωνία, προκειμένου να μεταφέρονται οι σκέψεις και τα “θέλω” του Λουτσέσκου στην ομάδα. Υπάρχει πρόνοια επί του θέματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.