Πανελλήνιο Στίβου: Αποθέωση για Τεντόγλου, ρεκόρ για Κοτίτσα, πρώτη νίκη για Χαϊτίδου

Παναγιώτα Χαλκιά26 Ιουνίου 2022

Ρεπορτάζ: Χαλκιά Παναγιώτα - Πέτρος Χαριζακλής

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών και Γυναικών και Κ23 που διεξάγεται στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικός καθώς με άλμα στα 8.32μ. κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Η Ελένη-Κλαούντια Πόλακ τράβηξε τα βλέμματα, όπως ήταν αναμενόμενο, στον τελικό του άλματος επί κοντώ ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου απογοήτευσε.

Η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) εκμεταλεύτηκε την...έδρα και την καλή της κατάσταση και έφτασε στην πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Η 22χρονη αθλήτρια στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια και ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση, προσγειώιηκε στα 6,47 μ. (2,0) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η αθλήτρια είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,23 μ. (0,8), 6,17 μ. (0,6) και 6,14 μ. (1,9) και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 6,49 μ. από φέτος.

Δεύτερη ήταν η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) με 6,28 μ. (2,8) και τρίτη η Ναταλία Μπέση (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 6,12 μ. (1,9). Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) έκανε 6,10 μ. και επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι.

Το μήκος των γυναικών έγινε με αρκετό κόσμο στις εξέδρες πάνω από το σκάμμα, που είχαν την ευκαιρία να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των αθλητριών. Η Χαϊτίδου την Τρίτη αναχωρεί με την ελληνική ομάδα για Αλμερία, προκειμένου να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ) ήταν νικήτρια στα 400 μ. εμπ. με 57.35 σε μια κούρσα όπου έτρεξε δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη επέλεξε από την αρχή να κάνει μια γρήγορη κούρσα και σε αντίθεση με τον αγώνα του βαλκανικού έδειξε να έχει δυνάμεις στο τέλος. Η Γναφάκη, η οποία διεκδικεί την πρόκριση στο ευρωπαϊκό του Μονάχου, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στους Μεσογειακούς, εκεί όπου με τον απαραίτητο συναγωνισμό θα διεκδικήσει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ολυμπία Καραγιάννη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 60.53 και τρίτη η Βασιλική Μητσιούλη (Ζευς Τρικάλων) με 61.60.

Ο Κώστας Νάκος (ΟΣΦΠ) παρότι προέρχεται από δύσκολη χρονιά στη διάρκεια της οποίας έμεινε πίσω, λόγω τραυματισμών, κατάφερε στον κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα να πετύχει το στόχο του. Ο αθλητής τερμάτισε πρώτος στα 400 μ. εμπ. με 51.94 και έφτασε στις επτά νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Νάκος έκανε σήμερα μόλις την τρίτη του κούρσα στη σεζόν. Δεύτερος στο αγώνισμα ήταν ο Δημήτρης Λεβαντίνος (ΓΣ Κερατσινίου) με 52.21 και τρίτος ο Σαράντης Σαραντινός (Πήγασος Ηρακλείου) με 53.16.

Ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν ένα από τα πρόσωπα της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής στα 800 μ. με 1.47.00 πετυχαίνοντας ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής, ο οποίος άφησε πίσω το 1.48.07, έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα και παράλληλα έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να κυνηγήσει γρηγορότερη επίδοση. 

Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου, παρότι έτρεχε δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό έκανε την κούρσα του όπως την είχε προγραμματίσει και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα από το σύστημα ράνκινγκ. Δεύτερος ήταν ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός) με 1.48.79 και τρίτος ο Γιώργος Ματζαρίδης με 1.49.86.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.