Πανάξια στην Α’ η Δόξα Ασσήρου

Metrosport Team28 Μαΐου 2020

Όλα ξεκίνησαν πέρσι στις 9 Ιουνίου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα, εκεί όπου η Δόξα Ασσήρου έδινε τον τελικό ανόδου της Β Κατηγορίας ΕΠΣΜ κόντρα στη Νίκη Ηρακλείου. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας και εκεί η Άσσηρος ηττήθηκε .

Λίγο χρονικό διάστημα πήρε τους υπεύθυνους της Δόξας να καταλάβουν τι δεν πήγε καλά και στα τέλη Ιουνίου έγινε η γενική συνέλευση της ομάδας και ο απολογισμός της χρονιάς.

Σύσσωμη η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε πως πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα όσον αφορά τη φετινή χρονιά και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Η Δόξα Ασσήρου έπρεπε να διασχίσει ένα δύσκολο μονοπάτι προς την κορυφή καθώς κουβαλούσε και μια ποινή τιμωρίας (-5) από τον περσινό τελικό. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά και η μία νίκη διαδεχόταν την άλλη καλύπτοντας έτσι το χαμένο έδαφος ανεβαίνοντας θέσεις με στόχο της κορυφή κρατώντας παράλληλα " χαμηλά την μπάλα ". Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές η Δόξα Ασσήρου έκανε ισάριθμες νίκες και βρισκόταν ήδη λίγους βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο και την επόμενη αγωνιστική πήγαινε στο τοπικό γειτονικό ντέρμπι μέσα στον πολύ φιλόδοξο Ελλήσποντος Κριθιάς όπου η τοπική Κριθια επικράτησε με 3-1. Μια ήττα δεν ήταν αρκετή να χαλάσει το υπέροχο κλίμα που επικρατούσε στο στρατόπεδο της Ασσήρου και η Δόξα συνέχιζε την καλή της πορεία προς την κορυφή όπου και τοποθετήθηκε εκεί λίγες αγωνιστικές μετά. «Τον Φεβρουάριο και πιο συγκεκριμένα στις 12 του μηνός ανακοινώθηκε ο κ. Μερμηγκας Πασχάλης ως ο νέος προπονητής της ομάδας μετά την απομάκρυνση του φιλόδοξου και νεαρού κόουτς - γυμναστή Χατζηδημητρίου Θανάση» επισημαίνει ο υπεύθυνος Τύπου της Δόξας Ασσήρου Παύλος Τσούλης και προσθέτει: «Η ομάδα συνέχιζε να παίρνει τις νίκες και να περνάει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο μένοντας στην κορυφή μέχρι και την πρόσφατη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του ιού.

Κάπου εκεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος έμοιαζε δύσκολη και όλοι στην Ασσηρο πίστευαν ότι ο στόχος είχε επιτευχθεί.

Πριν λίγες ημέρες όπου ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΠΣ Μακεδονίας ότι το πρωτάθλημα δε θα συνεχιστεί και έτσι ο τίτλος του Πρωταθλητή πηγαίνει στα χέρια της Δόξας Ασσηρου. Ένας τίτλος πέρα για πέρα δίκαιος με βάση και τα στατιστικά του 4ου ομίλου της Β Κατηγορίας ( καλύτερη επίθεση 50 γκολ υπέρ - καλύτερη άμυνα 12 γκολ κατά). Όλοι στην ομάδα δήλωσαν και συμφώνησαν με το ότι θα ήθελαν ο τίτλος να κερδηθεί εντός γηπέδου αλλά ήταν δίκαιη η άνοδος στην Α Κατηγορία. Την περασμένη Τετάρτη 13 Μαΐου έγινε η γενική συνέλευση της ομάδας και υπήρξε ο απολογισμός της φετινής χρονιάς μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, πολλά χαμόγελα αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον της Δόξας Ασσήρου».

«Τα καλύτερα έρχονται»

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά σαν Γενικός Γραμματέας - Υπεύθυνος Τύπου επισημαίνει ο Παύλος Τσούλης «όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της κατακτώντας το Πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Β Κατηγορίας . Ένα μεγάλο μπράβο σε παίκτες, προπονητές, κόσμο και ένα μεγαλύτερο μπράβο στα μέλη της διοίκησης (αφανείς ήρωες) που άφηναν τις δουλειές τους για να ασχοληθούν με την ομάδα του χωριού μας . Να " χάνουν" κάποιες ώρες από την προσωπική τους ζωή για να κάνουν εργασίες στο γήπεδο και να βρίσκονται κοντά στους ποδοσφαιριστές σε ότι χρειάζονται. Τα καλύτερα έρχονται. Καλό Καλοκαίρι σε όλους»

Χαρίτου: «Πρωταγωνιστές και τη νέα χρονιά»

Οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείφθηκε και ο πρόεδρος της Δόξας Χαρίτου Χρήστος δήλωσε στον Παύλο Τσούλη: «Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι παρέλαβα τη διοίκηση της ομάδας στα μέσα της σεζόν της προηγούμενης χρονιάς ενώ η ομάδα ήταν 7η στη βαθμολογία. Αμέσως στοχεύσαμε σε πιο υψηλούς στόχους, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αυτό γινόταν σταδιακά. Με κάποιες προσθήκες παικτών διαμορφώσαμε μια ομάδα πλήρη και ικανή για να προχωρήσει μπροστά. Στον περσινό τελικό δώσαμε έναν άξιο και σκληρό αγώνα με ένα άδικο για εμάς αποτέλεσμα. Αυτο για εμάς ήταν και ένας απο τους λόγους που μας ώθησε να παλέψουμε ακόμη περισσότερο για τη νίκη της κατηγορίας όσον αφορά την επόμενη σεζόν (2019-2020) .

Με πολύ προσπάθεια και θέληση όλης της ομάδας καταφέραμε να διαμορφώσουμε την βαθμολογία από τους - 5 βαθμούς στους +3 τη φετινή σεζόν. Η νίκη και η άνοδος μας, επήλθε πιστεύω πανάξια καθώς είχαμε ένα συμπαγές σύνολο με την καλύτερη άμυνα και επίθεση σε όλο το πρωτάθλημα. Σε αυτό το σημείο οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα και όλους όσους με στήριξαν σε αυτό το δύσκολο δρόμο διότι συλλογικά καταφέραμε αυτή την άνοδο. Η θέση του προέδρου για μένα ήταν και είναι χαρά και τιμή, ιδίως όταν με τη συμβολή μου η ομάδα εκπλήρωσε τον φετινό της στόχο. Ελπίζω να βρεθούμε ξανά πρωταγωνιστές και τη νέα σεζόν έχοντας πάνω απ όλα υγεία και θέληση για το καλύτερο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.