Παναθηναϊκός VS ΠΑΟΚ: Οι κόντρες στα προημιτελικά και οι τελικοί

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2020

Να κλειδώσει την πρόκριση θέλει ο ΠΑΟΚ στην ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Δικέφαλος έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα, αφού έκανε το καθήκον του στην Τούμπα επικρατώντας με 2-0 στο α παιχνίδι των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα θέλουν να φύγουν με το εισιτήριο για τα ημιτελικά από την Αθήνα αλλά θα έχουν δύσκολο έργο αφού οι «πράσινοι» δεν θα παραδώσουν τόσο εύκολα τα όπλα αφού το τρόπαιο του Κυπέλλου είναι ο φετινός τους στόχος.

Θυμηθείτε τι έγινε στο α παιχνίδι των δύο ομάδων:

Ισόπαλοι στα προημιτελικά

Οι δύο σύλλογοι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται στα προημιτελικά του θεσμού. Έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τέσσερις φορές και αμφότεροι μετρούν δύο προκρίσεις.

Η πρώτη φορά ήταν το 1968 όταν το «τριφύλλι» είχε προκριθεί με σκορ 2-1 ενώ τρία χρόνια αργότερα ο Δικέφαλος πανηγύρισε την πρόκριση επικρατώντας με 3-2. Το 1973 και πάλι νικητές ήταν οι «ασπρόμαυροι» με σκορ 2-0.

Η τελευταία φορά που ήρθαν αντιμέτωποι στα προημιτελικά ήταν την περίοδο 2006-2007 όταν οι «πράσινοι» πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση επικρατώντας με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο στην παράταση. Το α παιχνίδι είχε λήξει 2-1 υπέρ του Δικεφάλου.

Οι τέσσερις τελικοί 

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν προσφέρει ιδιαίτερες στιγμές διασταυρώνοντας τα ξίφη τους στον τελικό του θεσμού. Οι «πράσινοι» μετρούν τρεις κατακτήσεις έναντι μόλις μιας του Δικεφάλου σε σύνολο τεσσάρων αγώνων. 

Η πρώτη συνάντηση ήταν στον τελικό της σεζόν 1954-1955 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» όταν ο Παναθηναϊκός με γκολ των Κουρτζίδη και Πανάκη πανηγύρισε την κατάκτηση.

Το επόμενο ραντεβού είχε «ασπρόμαυρο χρώμα». Το 1972 συναντήθηκαν και πάλι στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όπου ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Γιώργου Κούδα πήραν τη νίκη και το τρόπαιο. Για τους «πράσινους» είχε μειώσει ο Παπαδημητρίου.

Οι επόμενες δύο συναντήσεις είχαν νικητή τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη έγινε το 1977 όταν με γκολ των Παπαδημητριού και Βάκαλη νίκησαν με 2-1. Είχε ισοφαρίσει ο Τερζανίδης.

Η τελευταία ήταν το 2014 όταν το «τριφύλλι» με ηγέτη το Μάρκους Μπεργκ, που έκανε χατ τρικ, μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.