Παναθηναϊκός: Τρεις προκρίσεις στα πέναλτι…με τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες

Κωστής Παναγιώτου22 Φεβρουαρίου 2024

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ντραγκόβσκι να είναι ο μεγάλος ήρωας για τους πράσινους στον χθεσινό αγώνα της Λεωφόρου.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, παίρνοντας για δεύτερη φορά την πρόκριση στη φετινή διοργάνωση μετά τη διαδικασία των πέναλτι. Αλλά το τρομερό στατιστικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι φέτος μετράει τρεις προκρίσεις στα πέναλτι, έχοντας κάτω από τα δοκάρια διαφορετικούς τερματοφύλακες.

Στη Μασσαλία έγινε η αρχή

Το "τριφύλλι" φέτος ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία από τα προκριματικά του Champions League. Πρώτο εμπόδιο η Ντνίπρο, την οποία απέκλεισε. Επόμενη αντίπαλος η Μαρσέιγ, με τους Γάλλους να είναι το μεγάλο φαβορί.

Στον πρώτο αγώνα στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 και πήγε στη Μασσαλία για να διεκδικήσει την πρόκριση στα playoffs του Champions League. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να αποκρούει το πρώτο πέναλτι και τους "πράσινους" να παίρνουν μια επική πρόκριση, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου βρέθηκε σε διαδικασία των πέναλτι στην Ευρώπη και κατάφερε αποκλείσει τη Μαρσέιγ.

Η συνέχεια στο Καραϊσκάκης και στη Λεωφόρο

Στους "16" του Κυπέλλου οι "αιώνιοι" διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Αλεξανδρόπουλο, με τον Ιωαννίδη να ισοφαρίζει σε 1-1 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Αυτή τη φορά κάτω από την εστία των "πράσινων" ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 7-6 στα πέναλτι επί του "αιώνιου" αντιπάλου, με τον Λοντίγκιν να έχει μια απόκρουση και μάλιστα σε κομβικό σημείο, καθώς νωρίτερα ο Μλαντένοβιτς είχε νικηθεί από τον Πασχαλάκη, με τον 33χρονο γκολκίπερ του "τριφυλλιού" να αποκρούει το πέναλτι του Καρβάλιο.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ τέθηκαν αντιμέτωποι. Στο πρώτο ματς της Τούμπας η ομάδα του Τερίμ, νικώντας με 1-0, πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Στη ρεβάνς της Λεωφόρου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κυριαρχήσει, στέλνοντας αρχικά το παιχνίδι στην παράταση, μετά το γκολ του Ζίβκοβιτς.

Στην παράταση ο Κεντζιόρα με κεφαλιά έδωσε στον "δικέφαλο" προβάδισμα πρόκρισης, αλλά ο Λημνιός με γκολ στο φινάλε έστειλε την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι. Τρίτη φορά φέτος ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε την πρόκριση μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι, με τον Ντραγκόβσκι να είναι ο τρίτος διαφορετικός γκολκίπερ για τον Παναθηναϊκό, μετά τους Μπρινιόλι και Λοντίγκιν.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα πέναλτι, έχοντας τρεις σωτήριες αποκρούσεις, καθώς και στις τρεις εκτελέσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα οι "πράσινοι" θα γνώριζαν τον αποκλεισμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.