Παναθηναϊκός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 2ο προκριματικό και η δύσκολη συνέχεια

Metrosport Team04 Ιουνίου 2023

Ο Παναθηναϊκός έμαθε τους δύο πιθανούς αντιπάλους του στον 2ο προκριματικό του Champions League, αλλά και τον αντίπαλό του στο Europa League αν αποκλειστεί. 

Οι «πράσινοι» θα βρουν στο δρόμο τους κάποια εκ των Ντνίπρο ή την Γκενκ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων μαζί με τη δευτεραθλήτρια Ελβετίας, Σερβέτ. Σε περίπτωση πρόκρισης τότε το «τριφύλλι» θα μπει στους ανίσχυρους στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης. Η κλήρωση θα γίνει πριν το παιχνίδι του β’ προκριματικού και οι ομάδες θα μπουν σε ζευγάρια. 

Ο συντελεστής στο συγκεκριμένο μπαλάκι θα είναι εκείνος του ισχυρού, ήτοι εκείνος της βελγικής ή της ουκρανικής ομάδας με την οποία θα κληρωθεί ο Παναθηναϊκός. Στους ισχυρούς βρίσκονται ήδη οι Ρέιντζερς, Μπράγκα και ο δευτεραθλητής Ολλανδίας (είτε Αϊντχόφεν είτε Άγιαξ) και στους ανίσχυρους η Στουρμ και ο δευτεραθλητής Σερβίας (είτε Μπάτσκα Τοπόλα είτε Τσουκαρίτσκι). Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να κληρωθεί με αντίπαλο που θα τον στείλει στους ισχυρούς σε αυτόν τον γύρο.

 Σε περίπτωση αποκλεισμού από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι "πράσινοι" συνεχίζουν στον 3ο προκριματικό του Europa League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Στον ίδιο γύρο βρίσκεται και ο Ολυμπιακός. Η κλήρωση της συγκεκριμένης φάσης είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου. Η UEFA απαγορεύει "εμφυλίους" στα προκριματικά της κι έτσι από τη στιγμή που θα υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες στις τέσσερις συνολικά, δεν υπάρχει νόημα για την κλήρωση. 

Οι ομάδες που αρχίζουν την ευρωπαϊκή πορεία τους σε αυτόν τον γύρο εξ ορισμού τοποθετούνται στο γκρουπ των ισχυρών κι αυτές που αποκλείονται από το Champions League στο γκρουπ των ανίσχυρων. Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός με τη Σλάβια θα είναι στους ισχυρούς και το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με το έτερο ζευγάρι του 2ου προκριματικού των μη πρωταθλητών του Champions League θα είναι στους ανίσχυρους. Από τη στιγμή που το ζευγάρι των «πρασίνων» δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό, αντίπαλός του θα είναι η δευτεραθλήτρια Τσεχίας Σλάβια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.