Παναθηναϊκός: Έτοιμος να ολοκληρώσει την υπέρβαση

Metrosport Team15 Αυγούστου 2023

Ο Παναθηναϊκός μετά το ισχνό προβάδισμα με 1-0 που πήρε στη Λεωφόρο κόντρα στη Μαρσέιγ, πηγαίνει στο καυτό Βελοντρόμ με στόχο να ολοκληρώσει την υπέρβαση και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Οι «πράσινοι» αγωνίζονται σήμερα στη Μασσαλία με μεγάλο στόχο να περάσουν την πανίσχυρη Μαρσέιγ και να προκριθούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα τους περιμένει η Μπράγκα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Τα οφέλη είναι και οικονομικά καθώς αν περάσουν στα πλέι οφ θα καρπωθούν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000.000 ευρώ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τονίζει την ανάγκη, ο Παναθηναϊκός να παίξει το ποδόσφαιρο του και να μην κλειστεί πίσω. Ο Σέρβος τεχνικός δούλεψε πολύ με τους παίκτες του το build-up και την αποφυγή του πρέσινγκ, και επισημαίνει διαρκώς πως πρέπει οι «πράσινοι» να φανούν απειλητικοί, ώστε να μην δώσουν στη Μαρσέιγ το δικαίωμα να αισθανθεί ασφαλής στα μετόπισθεν.

Η Μαρσέιγ βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και έχει ως κυριότερο στόχο την επιστροφή στο Champions League αλλά και στην κορυφή της Γαλλίας, οπότε αυτή «καίγεται» περισσότερο. Κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις των ανθρώπων της, που τονίζουν διαρκώς την ανάγκη να παρουσιαστεί η ομάδα πολύ καλύτερη σε σχέση με το πρώτο ματς, ώστε να πάρει την πρόκριση.

Όσον αφορά τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα, ο ίδιος, ως συνήθως, κράτησε τα χαρτιά του κλειστά. Βάση της ενδεκάδας θα είναι αυτή του πρώτου αγώνα, ωστόσο δεν αποκλείεται κάποια αλλαγή, η οποία αν γίνει, λογικά θα αφορά στα άκρα και συγκεκριμένα στη συμμετοχή του Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Από εκεί και πέρα, ο Σέρβος δεν θέλει να ανακατέψει πολύ την «τράπουλα», μετά και την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο αγώνα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Iβάν Γιοβάνοβιτς): Mπρινιόλι - Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ - Πέρεθ, Βιλένα, Τζούριτσιτς - Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Σπόραρ

Μαρσέιγ (Mαρθελίνο): Πάου Λόπεθ - Κλoς, Μπαλέρντι, Ζιγκό, Λόντι - Γκεντουζί, Βερετού - Ουνάχι, Εντιαγέ, Σαρ – Ομπαμεγιάνγκ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.