Θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου τερματοφύλακα Μιχάλη Βουτσαρά, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 91 ετών.
Μια βαριά απώλεια βιώνει η οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Μιχάλης Βουτσαράς σε ηλικία 91 ετών. Την δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή οι Παλαίμαχοι του συλλόγου μέσω ανακοίνωσης. Επίσης συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε τερματοφύλακα της ομάδας, Μιχάλη Βουτσαρά, έπειτα από την ανακοίνωση των Παλαιμάχων του Συλλόγου.
Γεννημένος το 1935 στο Ρουφ ο Βουτσαράς αγωνίστηκε το 1952 στην τοπική ομάδα Άμυνα και το 1954 πήρε μεταγραφή για την Δόξα Πειραιά.
Έμεινε για δύο χρόνια στην πειραϊκή ομάδα και το 1956 εντάχθηκε επίσημα στον Παναθηναϊκό και υπερασπίστηκε την πράσινη εστία για 11 χρόνια.
Ο «τανάλιας» ήταν βασικός περίπου από το 1957 μέχρι το 1963 και υπήρξε ο πρώτος πράσινος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε σε επίσημο Ευρωπαϊκό αγώνα.
Με τον Παναθηναϊκό ήταν ο 5ος γκολκίπερ όλων των εποχών σε συμμετοχές και κατέκτησε:
5 Πρωταθλήματα: 1960, 1961, 1962, 1964, 1965
1 Κύπελλο: 1967
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε και μια συμμετοχή με την Εθνική ομάδα το 1961, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Γερμανία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Ο Βουτσαράς έμεινε για…πάντα στην αγαπημένη του Λεωφόρο και μετά τη λήξη της καριέρας του καθώς είχε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ επί της Λ. Αλεξάνδρας από τη δεκαετία του ΄70.
Επιπλέον ήταν παρόντας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Παναθηναϊκού
Ο Βουτσαράς έμεινε για…πάντα στην αγαπημένη του Λεωφόρο και μετά τη λήξη της καριέρας του καθώς είχε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ επί της Λ. Αλεξάνδρας από τη δεκαετία του ΄70.
Επιπλέον ήταν παρόντας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Παναθηναϊκού»
Ποιος ήταν ο Μιχάλης Βουτσαράς
Ο Μιχάλης Βουτσαράς γεννήθηκε στο 1935 στο Ρουφ και ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 σε ηλικία 17 ετών στην Άμυνα Ρουφ, το σημερινό ΠΑΟ Ρουφ, μέχρι το 1954, όπου μεταγράφηκε στην Δόξα Πειραιά. Εκεί παρέμεινε τρία χρόνια, πριν το 1957 μεταβεί στον Παναθηναϊκό, όπου και αγωνίστηκε για εννέα χρόνια.
Με την φανέλα του Παναθηναϊκού, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας (1960, 1961, 1962, 1964, 1965) και ένα Κύπελλο το 1967, ενώ ήταν ο βασικός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μέχρι το 1963 και την έλευση του Τάκη Οικονομόπουλου.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube