«Οι περισσότεροι προπονητές θα κατηγορούσαν τους παίκτες, ο Λουτσέσκου όχι»

Metrosport Team13 Μαΐου 2022

Ο δημοσιογράφος από τη Ρουμανία και στενός φίλος του Ραζβάν Λουτσέσκου, Ραζβαν Παναϊτέσκου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για την τωρινή κατάσταση του ΠΑΟΚ αλλά και πως ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα και αν επικοινώνησε μαζί του: «Δεν μιλάς με τον Λουτσέσκου μετά από τέτοιες βραδιές, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μιλήσαμε μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ δείχνει άδειος κυρίως ψυχολογικά και το συγκρίνω με τη Λίβερπουλ, η οποία είναι στον τελικό του Champions League, του League Cup και του FA Cup και παλεύει για τον τίτλο στο πρωτάθλημα, έχει δώσει 63 παιχνίδια και αν δεν κάνω λάθος ο ΠΑΟΚ θα πάει στα 59 παιχνίδια όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. 

Ξέρω ότι για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να βιώνουν ήττες σε τοπικά ντέρμπι. Από την άλλη μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να ξανά γεμίσει τις μπαταρίες της ομάδας αυτή τη στιγμή, αυτός είναι ο Λουτσέσκου».

Αναφορικά με ποιες αλλαγές μπορεί να κάνει ο Λουτσέσκου στις τελευταίες αναμετρήσεις, δήλωσε: «Το κλειδί είναι το ψυχολογικό κομμάτι, ξέρω πως δουλεύει ο Λουτσέσκου και επειδή το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι κυρίως ψυχολογικό, εκτιμώ ότι θα έχει πάρα πολλά τετ-α-τετ με τους παίκτες του, ομιλίες με όλη την ομάδα, θα εστιάσει στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί γνωρίζει ότι η διαφορά μιας καλής σεζόν με μια αποτυχημένη είναι αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια.

Επτά ή οκτώ στους δέκα προπονητές στην παρόμοια κατάσταση που βρίσκεται ο Λουτσέσκου, θα κατηγορούσαν τους ποδοσφαιριστές τους για την απόδοσή τους, δεν το είδατε αυτό από εκείνον και αυτό είναι το χαρακτηριστικό ενός προπονητή νικητή και μια πετυχημένη σεζόν για μια ομάδα, περνάει μέσα από αυτή τη διαδικασία». 

Τέλος, για τις δηλώσεις του Λουτσέσκου ότι χρειάζεται επιστροφές παικτών: «Το είχα ξανά πει και το Δεκέμβριο όταν ο ΠΑΟΚ περνούσε μια δύσκολη κατάσταση, σπάνια βλέπω ομάδες να έχουν τόσους πολλούς τραυματισμούς, ποτέ δεν έχω ξανά δει μια ομάδα να έχει τόσους παίκτες-κλειδιά εκτός την ίδια στιγμή όπως συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ. 

Είναι πολύ σημαντικός ένας-δύο από αυτούς του ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, ωστόσο να μην περιμένουμε να είναι στο 100% έτοιμοι. Το σημαντικό είναι όλη η ομάδα να αντιδράσει και όλη η ομάδα να δείξει ότι μπορεί να παλέψει σε αυτή την κατάσταση. 

Επειδή για εμένα είναι ψυχολογικό το ζήτημα, αν ο Μουργκ σκόραρε χθες ενδεχομένως βλέπαμε τελείως διαφορετική εικόνα στον αγώνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.