Παναγόπουλος: «Με την έλευση του Μάντζιου άλλαξαν όλα με τον Σούντγκρεν»

Metrosport Team13 Απριλίου 2021

Ο Κώστας Παναγόπουλος, προπονητής της Χάλμσταντ, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Σουηδίας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις διαφορές που συνάντησε σε σχέση με την Ελλάδα.

«Έφυγα τον Νοέμβριο του 16' και έμεινα τρία χρόνια στην Ακρόπολις. Επέστρεψα στον Ιανουάριο του 2020 για να...πάρω λίγο ήλιο και μετά με τον κορωνοϊό έμειναν όλοι πίσω. Πέρσι το καλοκαίρι είχα πρόταση από την Χάλμσταντ και επέστρεψα στην Σουηδία. Για μένα όλο αυτο προέκυψε πριν από πέντε χρόνια. Στην αρχή είχα να κάνω με Έλληνες και αυτό με βοήθησε. 

Είχε να κάνει με το πως βλέπω εγώ την δική μου υπόσταση ως προπονητής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα δεν μου άρεζε, όχι οικονομικά, το συμβόλαιό μου εδώ είναι χαμηλότερο. Εδώ έχει ηρεμία και ποιοτικό επίπεδο και καταλαβαίνεις τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Μου αρέσει η προσήλωση του Σουηδού παίκτη σε αυτό που θα του πεις» τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι υπέρ των συγκρίσεων. Να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για διαφορετική κουλτούρα. Ακόμη και στην Α' Εθνική εδώ δεν υπάρχουν πακτωλοί χρημάτων ούτε προσωποκεντρική προεδρία. Οι εγκαταστάσεις στις διαφορές είναι τεράστιες, εδώ κάθε ομάδα έχει τις δικές της. 

Εμείς για να καταλάβετε έχουμε δύο γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, έχουμε το γυμναστήριό μας. Ποιοτικά θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά στην Ελλάδα είναι πιο μπροστά στο τακτικό κομμάτι και στην ποιότητα παικτών. Στη Σουηδία είναι καλύτερα σε δύναμη και ταχύτητα. Περίπου 350 Σουηδοί παίκτες είναι στο εξωτερικό. 

Ο μέσος Σουηδός παίκτης γνωρίζει ότι δεν θα γίνει πλούσιος από το ποδόσφαιρο. Εγώ ξέρω ότι δεν θα κάνω λεφτά, τα ζυγίζω, όμως, και κάνω τις επιλογές μου. Ένα καλό συμβόλαιο θα είναι 80.000 ευρώ, προ φόρων που τους πληρώνει ο παίκτης. Είναι γύρω στο 40% και 50% ο φόρος. Γι' αυτό και ταυτόχρονα θα σπουδάσει και θα εξελιχθεί, θα κοιτάξει την επόμενη μέρα. Εδώ το 51% των ομάδων ανήκει στον ερασιτέχνη, για να μην έρθει κάποιος κάνει ζημιά και φύγει». 

Για την εικόνα του Σούντγκρεν σχολίασε: «Ήρθε από μία γεμάτη σεζόν στον Άρη. Όσο επαγγελματίας και να είσαι χρειάζεται λίγο χρόνο. Έπεσε πάνω σε μία συγκυρία ότι κάποιοι δεν τον πίστεψαν και σε έναν σχηματισμό που δεν τον βοηθούσε. Αλλά δούλεψε και με την έλευση του Άκη Μάντζιου άλλαξαν όλα. Γνωρίζω ότι ο κ. Μάντζιος έρχεται κοντά με τον ποδοσφαιριστή και τώρα βλέπουμε τον Ντάνιελ που βλέπαμε εδώ στη Σουηδία. Πάντα είχε ένα θέμα με την άμυνα».

Κατέληξε λέγοντας: «Εδώ υπάρχει μόνο ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο και δύο εφημερίδες, δεν υπάρχει ο χαμός που γίνεται στην Ελλάδα. Ήρθε ο Χάμτσικ στην Γκέτεμποργκ, εντάξει ήρθε, τίποτα περισσότερο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.