Παναγιωτόπουλος: «Αυτό άλλαξε επίπεδο τη Σάκκαρη»

Metrosport Team09 Ιουνίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Ο πρώην αθλητής του στίβου και νυν γυμναστής της Μαρίας Σάκκαρη μίλησε για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνίδα τενίστρια.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

Πώς δένει ο στίβος με το τένις: «Ο στίβος είναι η βάση όλων. Γιατί το άθλημα του στίβου σε φτάνει στα άκρα και να εξαντλήσεις τις δυνατότητες σου. Την έχω από 13 ετών, είναι σαν κόρη μου. Η Μαρία έχει ένα σκαρί που οφείλεται στην οικογένειά της, το κορμί της είναι πολύ αθλητικό. Αυτό που κάναμε στην καραντίνα ήταν μια παρατεταμένη προετοιμασία. Ένα διάστημα από το Σεπτέμβριο με πολύ λίγους αγώνες και προετοιμασία. Αυτό άλλαξε επίπεδο τη Μαρία. Αλλά αυτό το αξίζει η Μαρία γιατί με το παιδί που δουλεύουν μαζί στην προπόνηση ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα. Μπορεί να κάνει κάτω από 12’’ στα 100 μέτρα. Είναι ελαστική, δυνατή και πλέον με τις εμπειρίες της, έχει σταθεροποιηθεί. Το να μη λυγίσει από έναν χαμένο πόντο που φαινόταν δικός της είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θέλει τεράστια σταθερότητα στο μυαλό και τα πράγματα τακτοποιημένα από πίσω ώστε να είσαι στο 100%».

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Το τελευταίο διάστημα είναι καταπληκτικός στο χώμα. Έχει μόνο δυο ήττες από τον Ναδάλ και έχει κάνει νίκες παίζοντας σε υψηλό επίπεδο».

Πώς βοηθά τη Σάκκαρη η πορεία του Τσιτσιπά: «Πιστέυω ότι ανάμεσα στα παιδιά υπάρχει ένας συναγωνισμός με την καλή έννοια. Είναι σαν να σου ανοίγει ένας δρόμος. Αφού τα κατάφερε ένας πολύ κοντινός μου γιατί όχι κι εγώ; Η Μαρία είναι πολύ τσαμπουκάς, μαχήτρια και αυτό της έβγαινε σε φωνές και θυμό. Πλέον το τιθασεύει και το κάνει δημιουργικό. Αν συνεχίσει έτσι θα βλέπουμε μόνο καλά πράγματα».

Για τη νίκη επί της Κένιν: «Είναι σαν της έσπασε τον τσαμπουκά. Και η Μέρτενς μπήκε πολύ δυνατά για να την αιφνιδιάσει αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πρέπει να είσαι πολύ σταθερός για να ανταπεξέλθεις γιατί ο αγώνας με τη Μέρτενς κράτησε 3 ώρες».

Για το αν η Ελλάδα έχει ευκαιρία για να αναδείξει νέους μεγάλους αθλητές στο τένις: «Ήδη έχει κάνει μεγάλη έκρηξη το τένις και έχουν έρθει πάρα πολλά παιδιά στον χώρο. Αν γίνει και ένα τουρνουά εδώ για παιδιά θα βλέπαμε πολύ ωραία πράγματα. Είναι άθλημα πολύ ωραίο και παρεΐστικο».

Για τον Τεντόγλου: «Εκπληκτικός. Δεν είναι μόνο ότι τα συνδυάζει όλα έχει εκπληκτικό προπονητή, διαχειρίζονται πολύ καλά κάποια θέματα τραυματισμών. Είναι πολύ δυνατός και στο μυαλό. Είναι χαρισματικό παιδί, πολύ σεμνός και πολύ καλός».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.