«Ο Ζαγοράκης μου είχε δώσει εισιτήρια πριν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για να βάλω 5-6 φίλους, είχα δώσει ένα κανονικότατο πέναλτι»

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής Βασίλης Παμπορίδης, μιλώντας για το επερχόμενο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την αντίστοιχη αναμέτρηση που ο ίδιος είχε σφυρίξει το μακρινό 2008 μέσα στη Τούμπα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αποκάλυψε στον αέρα του Metropolis 95.5: 

«Στη Τούμπα έχω σφυρίξει ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός μονάχα μια φορά. Είχα τη χαρά να παίξω ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Είχε έρθει 1-1, είχα δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ μετά από 15 ολόκληρα χρόνια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Νομίζω πως η αναμέτρηση ήταν το 2008 και το είχε χάσει ο Κονσεισάο.

Το πέναλτι ήταν κανονικότατο, δεν γίνονταν λάθη εκείνα τα χρόνια...όπως σήμερα».

Για το πως αισθάνεται ένας διαιτητής που έχει οριστεί σε ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός: «Αισθάνεσαι κάπως διαφορετικά. Όλοι οι παλιοί διαιτητές λέγανε ότι αν δεν έχεις σφυρίξει ΠΑΟΚ -Ολυμπιακός, δεν γίνεσαι διαιτητής».

Για το πως ένιωσε όταν το έμαθε: «Χάρηκα, το έμαθα από το σάιτ. Εκείνη τη στιγμή με πήραν πολύ φίλοι να τους δώσω δωρεάν εισιτήρια και να τους βάλω με κάποιο τρόπο στο παιχνίδι. Κάποιους τους έβαλα, με τη βοήθεια του κύριου Ζαγοράκη. Είχα βάλει 5-6 άτομα, δεν μπορούσα παραπάνω.

Εγώ δεν είχα ποτέ άγχος, ήθελα πάντως να χαίρομαι το παιχνίδι και να μην κάνω λάθος. Από εκεί και πέρα αν ένας διαιτητής έχει άγχος, θα πρέπει να είναι μόνο δημιουργικό.

Ζεις το παιχνίδι, προσπαθείς να μην κάνεις λάθος και να πάει καλά. Αυτή η σκέψη σε ντοπάρει και γίνεσαι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να το διασκεδάσεις, να ακολουθήσεις τον παλμό του ματς και της κερκίδας. Αν και εμένα δεν με αποσπούσε ποτέ η κερκίδα».

Τέλος, εξιστόρησε και τη στιγμή που έδωσε το πέναλτι: « Εκείνη τη στιγμή ο Νικοπολίδης με ρώτησε αν ήταν όντως πέναλτι, του λέω ναι, και απλά συνέχισε κανονικά το ματς. Το είχε κερδίσει ο Τόνι Γκονζάλες. Μάλιστα ήταν και προπονητής στην ομάδα που είμαι εγώ τώρα. Όταν τελείωσα με τη διαιτησία, έγινα προπονητής λόγω των σπουδών μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.