Πάμπλο Γκαρσία: Το απύθμενο πάθος και η «σχέση οργής» με τον Ολυμπιακό

Χάρης Δημαράς13 Ιανουαρίου 2021

Πάμπλο Γκαρσία... Το όνομά του για πολλούς φίλους του ΠΑΟΚ συνώνυμο του πάθους, της θέλησης, του δυναμισμού, της επαναστατικότητας, του ασυμβίβαστου. Ο Ουρουγουανός αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό ως προπονητής και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα προσπαθήσει να μεταφέρει στους παίκτες του τα συναισθήματα με τα οποία αντιμετώπιζε και ο ίδιος αντίστοιχα παιχνίδια στο παρελθόν. 

Αποφασιστικότητα και δυναμισμός, όχι ίσως στον ακραίο βαθμό που τα εξέφρασε στο πρώτο παιχνίδι που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ηταν 16 Νοεμβρίου του 2008, όταν ο Δικέφαλος του Βορρά έφευγε ηττημένος, με τον Γκαρσία να έχει έντονη λογομαχία με τον Ντιόγκο και μετά από τη μεταξύ τους διαμάχη να τον χτυπά στην κοιλιά. Μια φάση που έμεινε στην ιστορία και που για πολλούς παρά την καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας, να παροιμάζεται με «γροθιά στο κατεστημένο». 

Θυμηθείτε στιγμιότυπα από εκείνο το ματς


Κάρτες κόντρα στον Ολυμπιακό

Ετσι ξεκίνησε μια σχέση οργής του Ουρουγουανού με τον Ολυμπιακό. Μια σχέση εκρηκτική, στα όρια, με τον Γκαρσία να αφήνει αιχμές για όσα έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να βγάζει πάθος σε όλα του τα παιχνίδια απέναντι στους Πειραιώτες. Μπορεί να μην έχει σκοράρει ποτέ στα 12 παιχνίδια που τους αντιμετώπισε σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά έχει πάρει έξι κάρτες, η μία εκ των οποίων κόκκινη. Πάντοτε αγωνιζόταν με πάθος, αλλά με τον Ολυμπιακό προσπαθούσε για το «κάτι παραπάνω». Υπήρξε κι άλλη στιγμή που έγινε... σκηνικό με τους οπαδούς των Πειραιωτών, στους οποίους έδειξε το σήμα του ΠΑΟΚ και... όχι μόνο. 

Θετικά αποτελέσματα

Από πλευράς αποτελεσμάτων, πάντως, δεν τα πήγε και άσχημα ως παίκτης. Σε 12 παιχνίδια, 6 νίκες, 5 ήττες και 1 ισοπαλία, σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός έπαιρνε τους τίτλους. Ανάμεσα στις νίκες και σημαντικές όπως τα 0-1 την περίοδο 2009-'10, στην Τούμπα, αλλά και επιτυχίες στο Κύπελλο. Θυμηθείτε κάποιες από αυτές... 


Τα... φιλιά του!

Η εκρηκτική σχέση πάντως συνεχίστηκε κι αργότερα, όταν ο Γκαρσία ανέλαβε προπονητής της Κ-19 του ΠΑΟΚ. Κι εκεί τα αποτελέσματα ήταν θετικά, με τον Ουρουγουανό να μετράει σε 9 παιχνίδια 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες από τους Πειραιώτες. Σε ένα παιχνίδι, πάντως, στις 23 Οκτωβρίου του 2016, μετά από «διάλογο» με την κερκίδα, ο Γκαρσία είχε στείλει... φιλιά στους φίλους του, του Ολυμπιακού.

Πάντως η τελευταία του εμπειρία κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η καλύτερη όλων... Εκπληκτική εμφάνιση σε επίπεδο νέων, 4-0 συντριβή, με σκόρερς του Τζιόλη και Κούτσια, ασίστ του Τσιγγάρα και τον Μιχαηλίδη επίσης να συμμετέχει. Τρομερό ματς, που ο Πάμπλο θα ήθελε πολύ να επαναληφθεί σήμερα, σε επίπεδο ανδρών. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.