Πάμπλο Γκαρσία: Εννιά χρόνια από τους τίτλους τέλους μιας μεγάλης καριέρας

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Φεβρουαρίου 2023

Σαν σήμερα (10/2) πριν από εννιά χρόνια ο Πάμπλο Γκαρσία έδινε τέλος, στα 37 του, στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα, μετά από θητεία σε Μοντεβιδέο Γουόντερερς, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαγιαδολίδ, Πενιαρόλ, Μίλαν, Βενέτσια, Οσασούνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Θέλτα, Μούρθια, ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Το φινάλε για τον εμβληματικό Ουρουγουανό ήρθε μετά από ένα μήνα παρουσίας στην ακριτική ομάδα. Στις 10 Ιανουαρίου του 2014 είχε συμφωνήσει και στις 10 Φεβρουαρίου είχε ανακοινωθεί ότι λύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με απολογισμό τρεις εμφανίσεις. Είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ενώ ήταν βασικός με Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην Ξάνθη ο Πάμπλο Γκαρσία είχε βρεθεί γιατί είχε έρθει σε ρήξη με τον προηγούμενο προπονητή του στον ΠΑΟΚ, Γιώργο Δώνη, ο οποίος του είχε μειώσει τον χρόνο συμμετοχής, δεν επανήλθε ποτέ σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς και, έτσι, δοκίμασε αλλού την τύχη του. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε.

Ο Πάμπλο Γκαρσία είχε ευχαριστήσει φεύγοντας τον Χρήστο Πανόπουλο και τον Γιάννη Παπαδημητρίου για τη δυνατότητα που του έδωσαν να επιστρέψει στη δράση, έπειτα την αγωνιστική απραξία στον ΠΑΟΚ.

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πανόπουλο για την ευκαιρία που μου έδωσε να φορέσω τη φανέλα της Skoda Ξάνθη και να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τεχνικό διευθυντή, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα και να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει», είχε σημειώσει.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του με κάθε ομάδα:

ΠΑΟΚ: 153

Οσασούνα: 81

Ρεάλ Μαδρίτης: 26

Μούρθια: 21

Θέλτα: 19

Βενέτσια: 14

Μίλαν: 6

Ατλέτικο Μαδρίτης Β': 6

Ξάνθη: 3

Ατλέτικο Μαδρίτης: 2

Βαγιαδολίδ: 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.