Πάμπλο Γκαρσία: Και ψάχνεται και ψάχνει…

Αρις Νικολάκης21 Μαρτίου 2021

Και βέβαια, δεν ωφελεί την υγεία του ΠΑΟΚ το διαρκές ανακάτεμα της τράπουλας για την ενδεκάδα του.  Και βέβαια, την βλάπτει αλλά… Δε γίνεται κι αλλιώς. Αναγκαίο κακό είναι και να ψάχνεται ο Πάμπλο Γκαρσία και να ψάχνει για τον κορμό του «δικέφαλου» . Με ένα ρόστερ μάλιστα, το οποίο κληρονόμησε, από τα χειρότερα της ιστορίας του ΠΑΟΚ! Για να μην πούμε το χείριστο για τα δεδομένα του ως πρώην Πρωταθλητή και Κυπελλούχου.

Δεν μπορούσε… Δεν μπόρεσε να κάνει πολλά περί τούτου. Κι ειλικρινά δεν επιχειρούμε, να τον απαλλάξουμε από τις ευθύνες. Θα τις είχε κάθε προπονητής στη θέση του. Το εξ ανάγκης συνεχές ανακάτεμα της τράπουλας αν κι έβλαψε την υγεία του ΠΑΟΚ. Είναι απαπόφευκτο. Όσο δε, οι παίκτες του υφιστάμενου ρόστερ παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων; Τόσο το ανακάτεμα… Φυγείν αδύνατον!

Παρεμπιπτόντως, η εξελισσόμενη μάχη του Αντελίνο Βιεϊρίνια με τον τραυματισμό του επιτρέπει στον ΠΑΟΚ, να ελπίζει στην παρουσία του απόψε κόντρα στην ΑΕΚ. Κατά πως λέγαμε και χθες, η απουσία του δε θα είναι απλά άλλη μία αιτία, ενός ακόμη ανακατέματος της τράπουλας για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Θα είναι πλήγμα στην αγωνιστική λειτουργία του «δικέφαλου». Τούτο δε, καθώς ψυχή και το πνεύμα του «κάπτεν» είναι πηγές ενέργειας για την ομάδα του.

Με την πλάτη στον τοίχο λοιπόν, ο Πάμπλο Γκαρσία προσπαθεί να βρει άκρη σε ένα ρόστερ χωρίς άκρη! Ναι, αλλά δεν έπεσε δα κι από τα σύννεφα περί τούτου. Ήξερε πάνω, κάτω την κατάσταση η οποία επικρατούσε, όταν αναλάμβανε τη τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Δεν ήξερε ίσως, τις διαστάσεις της απαράδεκτης για τον κόσμο του ΠΑΟΚ (αγωνιστικής) κατάστασης.

Τις γνωρίζει πλέον,. Κι από την καλή κι από την ανάποδη! Ως εκ τούτου και ψάχνεται και ψάχνει. Ψάχνεται αλλάζοντας πολλαπλώς τακτική διαχείρισης των παικτών αυτού του ρόστερ. Ψάχνει αλλάζοντας συνεχώς τους παίκτες αυτού του ρόστερ στην ενδεκάδα. Άκρη μέχρι σήμερα δεν βρίσκει. Και με δική του ευθύνη. Σαφές. Είπαμε εξάλλου πως ως προπονητής δεν μπορεί, να μην έχει ευθύνες. Ακόμη κι όταν η κάκιστη (αγωνιστική) κατάσταση του ΠΑΟΚ δεν οφείλεται ουσιαστικά σε αυτόν.

Ο «Τσε» όμως, αποφεύγει να απλώσει με λόγια αυτήν την κατάσταση. Προσπαθεί να τη μαζέψει με έργα. Αν κι επί του παρόντος – κόντρα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες – δεν τα έχει καταφέρει. Εν τούτοις δε μιλά. Πράττει!

Αντίθετα ο Αμπέλ Φερέιρα, η κύρια αιτία αυτής της απαράδεκτης για τον κόσμο του ΠΑΟΚ (αγωνιστικής) κατάστασης, εξακολουθεί, να μιλά ενώ δεν έπραξε. Έτσι προκαλεί. Με άλλα λόγια; Τρίβεται στην γκλίτσα του τσομπάνου.

Ο Πορτογάλος προσπαθεί, να βγάλει κόσμο και κοσμάκη τυφλούς και κουφούς. Λέτε και δεν έβλεπαν, τι έκανε. Λέτε και δεν άκουγαν, τι έλεγε. Πήγε που πήγε στην ευχή του Θεού. Τι θέλει και τα ανακατεύει τώρα;… Μυρίζουν. Και μάλιστα, απαίσια όταν ανακατεύει, όσα έκανε!

Οι νοοτροπίες τού Αμπέλ Φερέιρα και των επί ημερών του τεχνικών διευθυντών προκάλεσαν ζημιά στον ΠΑΟΚ. Κατά πως φαίνεται ανεπανόρθωτη μέχρι σήμερα. Όλα βέβαια, ξεκίνησαν από την φυγή εν μία νυκτί του Ραζβάν Λουτσέσκου. Από τον φευγάτο Ρουμάνο (κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του ΠΑΟΚ βάσει των τίτλων) ξεκίνησαν τα δεινά της τελευταίας διετίας.

Ό γέγονε όμως, γέγονε. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Σημασία έχει να στηριχθεί, όσο κι όπως μπορεί να στηριχθεί ο Πάμπλο Γκαρσία από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Να στηριχθεί ανάλογα . Ήτοι όσο κι όπως (απύθμενα) στηρίζει αυτούς. Προς όφελος εαυτών κι αλλήλων αλλά και του ΠΑΟΚ βεβαίως, βεβαίως…

Ψάχνεται και ψάχνει καθημερινά ο «Τσε»! Γι’ αυτό θα ψαχθεί και θα ψάξει απόψε. Θα τον αφήσουν πάλι, μόνον του, να το κάνει;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.