Πάμπλο Γκαρσία: Εχει καταλήξει πλέον στα συμπεράσματά του

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2021

Από την 1η Νοεμβρίου όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι της ομάδας, ο Πάμπλο Γκαρσία έχει καταφέρει να περάσει αρκετά από τα «θέλω» του, στους παίκτες, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας και πως πρέπει να παίζουν σε κάθε παιχνίδι.

• Κάθε προπονητής θέλει τον χρόνο του και είναι αλήθεια πως ο Γκαρσία γνώριζε πως θα χρειαστεί να περάσει καιρός, για να αφομοιώσουν οι παίκτες του, τις βασικές εντολές και φυσικά να διαπιστώσει και ο ίδιος, ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν. Μετά από τέσσερις μήνες, κοντολογίς, ο Πάμπλο Γκαρσία, δείχνει περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ.

• Εχει τον τρόπο του με τους παίκτες. Εδωσε ευκαιρίες σε όλους, τους πίεσε, τους έδωσε την δυνατότητα να δείξουν πολλά περισσότερα. Εχει βγάλει συμπεράσματα. Κατέληξε, όπως προαναφέραμε σε ένα βασικό κορμό. Μοιραία γίνονται προσθαφαιρέσεις, γιατί υπάρχουν και τα «έκτακτα», όπως οι τιμωρίες, οι τραυματισμοί, οι αναποδιές.

• Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σπάνια ανακοινώνει την ενδεκάδα του αγώνα, την παραμονή μίας αναμέτρησης. Το έκανε, σε ορισμένες περιπτώσεις όταν πρωτοανέλαβε, κυρίως όμως θέλοντας να τους διατηρήσει όλους σε εγρήγορση, πλέον ανακοινώνει το βασικό σχήμα την ημέρα της αναμέτρησης. Επιπλέον, τους μιλά (σε μορφή ανάλυσης του εκάστοτε αντιπάλου) την παραμονή ή την ημέρα του αγώνα. Επενδύει, πρωτίστως, σε αυτά που πρέπει να κάνουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο και να έχουν κυρίαρχο ρόλο. Πλέον ο Γκαρσία έχει μάθει περισσότερα, τους έχει τεστάρει όλους, ξέρει τι να περιμένει από τον καθένα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.