Πάμπλο Γκαρσία: «Αισθάνομαι προνομιούχος και πρέπει να το ανταποδώσω στην ομάδα»

Γιώργος Ζαΐρης02 Δεκεμβρίου 2020

Ο Πάμπλο Γκαρσία στις δηλώσεις του δεν περιορίστηκε στην αναφορά στον αυριανό αγώνα. 

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το πώς αισθάνεται με την υπογραφή του συμβολαίου του, αναφέρθηκε στον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ και τα κριτήρια που έχει θέσει για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. 

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο προπονητής του Δικεφάλου:

Για το πώς προσεγγίζει την αυριανή αναμέτρηση: «Ολα τα παιχνίδια για εμάς είναι τελικοί! Μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα δούμε την Ομόνοια και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την κατάσταση του αντιπάλου μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και όχι τι κάνει ο αντίπαλος».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Λαμία κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν στην άμυνα του: «Είναι σημαντικό για εμάς. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και αυτός είναι της δουλειάς καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις αφού έτσι θα βελτιωνόμαστε».

Για την παρουσία του Γιαννούλη στην αποστολή: «Είναι σημαντικό πως είναι καλά πλέον στην υγεία του όπως και ο Λύρατζης γιατί σε αυτούς τους καιρούς με αυτά που συμβαίνουν το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Για μένα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Μπορεί να αγωνιστεί ο Δημήτρης μπορεί και όχι. Αν χρειαστεί πάντως ξέρουμε ότι μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε».

Για το αν σκοπεύει να κάνει εκ νέου rotation: «Κάθε μέρα μέσα από κάθε προπόνηση αξιολογώ τους παίκτες μου. Δεν είναι προαποφασισμένο δηλαδή ότι σήμερα θα παίξει ο Βαρέλα και αύριο ο Μιχαηλίδης. Μέσα από την προπόνηση κάθε μέρα διακρίνω αν κάποιο παιδί είναι κουρασμένο και αποφασίζω για τη διαχείριση. Εμείς έχουμε 25-26 παίκτες στην ομάδα και προσπαθώ κάθε εβδομάδα να βγάζω την καλύτερη ενδεκάδα με τους συνεργάτες μου».

Για το αν η ίδια διαχείριση αφορά και τους τερματοφύλακες: «Εμείς έχουμε τρεις καλούς τερματοφύλακες, τον Ζίβκοβιτς, τον Πασχαλάκη και τον Ταλιχμανίδη (σ.σ. απέφυγε να αναφερθεί στον Ρέι). Ο Πασχαλακης είναι ένας καλός τερματοφύλακας, έπαιξε παραπάνω ματς πέρσι από τον Ζίβκοβιτς. Εγώ κοιτώ μέσα από την προπόνηση ποιος δουλεύει καλά και ποιος όχι. Και αυτό αφορά όλους τους παίκτες. Η κάθε προπόνηση, όχι μόνο ο κάθε αγώνας είναι τεστ για όλους. Οποιος είναι έτοιμος και έχει δουλέψει καλύτερα θα παίζει. Αυτό κάνω και θα συνεχίσω να κάνω...»

Για το αν είναι ο αυριανός αγώνας τελικός: «Δεν είναι μόνο ο αυριανός αλλά κάθε ματς. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν παίζουν οι αριθμοί, οι παραδόσεις και οι στατιστικές. Εμείς πρέπει να παίξουμε μπάλα και να κερδίσουμε. Το πρώτο βήμα θα γίνει αύριο για την πρόκριση και μετά έρχεται το επόμενο. Ξέρω ότι η Ομόνοια μπορεί να κάνει αλλαγές αλλά σας λέω ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι το δικό μας παιχνίδι και τίποτε άλλο»

Για την υπογραφή του νέου του συμβολαίου: «Θέλω να σας πω ότι εγώ και η οικογένεια μου νιώθουμε προνομιούχοι που ζούμε στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που εδώ και 12 χρόνια ζω εδώ και είμαστε δίπλα στους Ελληνες και κάνουμε καλή ζωή. Είμαι περήφανος αλλά και υποχρεωμένος να το ανταποδώσω μέσα από την σκληρή δουλειά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί αύριο: «Τι θα πει φαβορί; Δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Ως ποδοσφαιριστές έπαιζα κάθε ματς λες και ήταν τελικός. Το ίδιο ζητώ και τώρα ως προπονητής από τους παίκτες μου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.