«Πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί στο Final 4, πρέπει να είσαι αφοσιωμένος για να συνδυάσεις ιατρική και αθλητισμό»

Metrosport Team29 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βολεϊμπολίστας του Πήγασου Πολίχνης, Αργύρης Μαυροβουνιώτης, και μίλησε για την ξεχωριστή ιστορία του ως γιατρός και ως αθλητής, σχολίασε την άνοδο της ομάδας του στην πρώτη κατηγορία αλλά και την επικείμενη συμμετοχή του στο Final 4 του Κυπέλλου.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Είναι η αλήθεια πως έχω φορέσει όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζομαι γιατί χθες είχα εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Για να συνδυάσεις την ιατρική και τον αθλητισμό, πρέπει να είσαι αφοσιωμένος. Στην ειδικότητα χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσπάθεια, γιατί βρίσκεσαι πολλές ώρες στο νοσοκομείο. Όταν είναι για κάτι που αγαπάς, τότε βρίσκεις χρόνο να τα συνδυάσεις. Υπήρχαν φορές που σε αποστολές είχα βιβλία μαζί μου για να διαβάσω μερικές σελίδες. Εχει τύχει κάποιες φορές να έχω αγώνα και παράλληλα εφημερίες, οι συνάδελφοι που συνεργάστηκα με βοήθησαν πάρα πολύ. Τον Νοέμβριο του 2020 εκλήθη να αφήσω την ορθοπεδική και για 45-50 μέρες πήγα σε κλινική κόβιντ».

Για την άνοδο του Πήγασου Πολίχνης και τη συμμετοχή στο Final 4 στο Κύπελλο: «Ηταν μια καινούρια πρόκληση για μένα, στόχος από την αρχή ήταν η άνοδος. Ηταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα γιατί δεν είχαμε δικαίωμα για αναβολές και έπρεπε να παίρνουμε αποτελέσματα και να μην έχουμε κρούσματα. Αφού τερματίσαμε πρώτοι, δεν αφήσαμε τον στόχο του Κυπέλλου γιατί όπως είπε και ο προπονητής μας, μπορεί να το ζήσεις μόνο μια φορά. Ο Φοίνικας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, έχει λίγες αδυναμίες. Πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί, είτε αυτό είναι ένα σετ, είτε μία νίκη για να βρεθούμε στον τελικό».

Για τον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού: »Ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα σε σχέση με εμάς να βρεθεί στον τελικό, αν και δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του. Είναι 50-50 ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό, νομίζω πως δεν θα αποφύγουν τα πέντε σετ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.