Πάμε, με έναν καλό συμπαίκτη, να πετύχουμε το 2021 τον στόχο του 70% για να βγούμε μια για πάντα νικητές

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Δεκεμβρίου 2020

Οπως είπε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο χαρισματικός σκιτσογράφος Αρκάς, ο Χάρος αποχαιρετά το 2020 λέγοντάς του... “σ' ευχαριστώ για όλα”. Προφανώς αυτή ήταν η χειρότερη χρονιά για όλη την ανθρωπότητα, μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. “Εφερε” τον κορωνοϊό, που ήταν και παραμένει ένας αόρατος εχθρός. Ενας ιός που θερίζει ανθρώπινες ζωές και είναι, μέχρι τώρα, ανίκητος.

Τι περιμένουμε από το 2021; Να τον νικήσουμε. Να τον αφήσουμε πίσω μας, όπως και τόσες σοβαρές ασθένειες που στο παρελθόν ήταν θανατηφόρες, αλλά ξεπεράστηκαν μια για πάντα, χάρη στα εμβόλια και τα κατάλληλα φάρμακα που ανακαλύφθηκαν.

Ο σύμμαχος του ανθρώπου στη μάχη κατά του κορωνοϊού εμφανίστηκε προς το τέλος του 2020. Το εμβόλιο είναι ήδη εδώ. Σε τέσσερις-πέντε διαφορετικές εκδοχές, μέχρι στιγμής, που ίσως γίνουν περισσότερες στο άμεσο μέλλον. Εχει όμως και ο ιός σύμμαχο. Τον είχε από την πρώτη στιγμή που εμμφανίστηκε. Την ανοησία των λίγων, σε πείσμα της προσπάθειας των πολλών να σταθούν στο πλευρό των επιστημόνων για να έρθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η νίκη.

Οι αμφισβητίες του κορωνοϊού, οι λάτρεις της συνωμοσιολογίας και οι κατά φαντασία επαναστάτες, αμφισβητούν τώρα το εμβόλιο. Λογικό. Αφού δεν λογαριάζουν τον ιό, ποια ανάγκη να νιώσουν για το εμβόλιο; Δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ μυαλά. Μόνο τα πρόστιμα φοβούνται αυτοί και μόνο σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα αναγκάζονται να πειθαρχούν, αλλά κι αυτό μόνο όταν είναι βέβαιοι ότι δεν θα αποφύγουν τις ποινές. Θεωρώ βέβαιο ότι θα μείνουν μέσα στο ποσοστό εκείνων που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν και εύχομαι μόνοι αυτό το ποσοστό να είναι τελικά μικρότερο του 30%, για να προκύψει το 70% που απαιτείται, μίνιμουμ, για να αποκτήσει ανοησία η κοινότητα.

Κόντρα στην ανοησία, λοιπόν, πρέπει οι νοήμονες να ακολουθήσουν την κοινή λογική και να κάνουν το αυτονόητο, για να επιτευχθεί ο στόχος της κάλυψης του 70%, με τη βοήθεια του συμπαίκτη που λέγεται εμβόλιο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ένας εύκολος, στόχος, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που διστάζουν. Που προβληματίζονται. Που δεν είναι φανατικοί, τυφλωμένοι αρνητές του ιού και του εμβολιασμού, αλλά θέλουν να περιμένουν πρώτα να σιγουρευτούν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο. 

Μολονότι προσωπικά δεν την έχω καθόλου, την καταλαβαίνω αυτή την επιφύλαξη. Τη βρίσκω λογική, ιδιαίτερα όταν εκφράζεται από νέους ανθρώπους. Ετσι κι αλλιώς, όμως, δεν πρόκειται η πλειονότητα του πληθυσμού να εμβολιαστεί αύριο ή μεθαύριο. Θα αργήσει κάποιους μήνες η σειρά της. Κι αυτοί οι μήνες θα αποτελέσουν το καλύτερο πειστήριο για να ξεπεραστούν οι ενδοιασμοί. Μέχρι τότε θα έχει γίνει ξεκάθαρο αν υπάρχουν παρενέργειες και πόσο σοβαρές είναι. Οπότε οι περισσότεροι από εμάς θα εμβολιαστούμε χωρίς πλέον να έχουμε καμία ανησυχία, εάν φυσικά μέχρι τότε κυλήσουν όλα ομαλά.

ΥΓ. Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους, Καλή Χρονιά, με Υγεία και Καλή μας Φώτιση...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.