Πάμε καλά, αλλά προσοχή. Ξυπνητζήδες της πλάκας πάντα θα υπάρχουν

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Μαρτίου 2020

Αγαπητό metrosport.gr,

Πάμε καλά. Σταθερά. Σε πολύ λογικά πλαίσια. Δεν έχουμε ξεφύγει. Απέχουμε πολύ, μέχρι στιγμής, από το να ακολουθήσουμε τα χνάρια της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Αλλά, ας το λέμε κάθε μέρα. Οχι επανάπαυση, όχι εφησυχασμός, όχι χαλάρωση, όχι επιστροφή στην αφέλεια και την ανευθυνότητα. Αν το χαλάσουμε τώρα, η εξέλιξη θα είναι τραγική, όπως, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύεται.

Εχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι, άρα έχουμε και λόγους να επιμείνουμε, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, με μεγάλη επιμονή. Θεωρίες του τύπου “εμένα δεν μου αρέσει, κάποια παγκόσμια συνωμοσία εξυφαίνεται σε βάρος όλων των λαών” είναι γελοίες και δεν πρέπει να επηρεάζουν κανέναν. Ούτε για αστείο. Ξυπνητζήδες της πλάκας υπάρχουν πάντα και με την παραμικρή αφορμή. Δεν χρειαζόμασταν τον κωρονοϊό για να τους φάμε στη μάπα. Είναι το ίδιο μ' αυτό που λέω πολλές φορές και το πιστεύω ακράδαντα. Αν στις 12 το μεσημέρι βγεις στον δρόμο και ρωτήσεις τυχαία 100 ανθρώπους αν είναι μέρα ή νύχτα, θα απαντήσουν και οι 100 ότι είναι μέρα; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Ισχύει για όλον τον πλανήτη.

Αντίθετα, σέβομαι τις μαρτυρίες και τις διαμαρτυρίες όσων βλέπουν με τα μάτια τους μετανάστες πάσης φύσεως και προελεύσεως να συγκεντρώνονται και να μετακινούνται από εδώ κι από εκεί στο πολύ χαλαρό. Δίκαια διερωτώνται: Αυτοί οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν; Εμείς δεν κινδυνεύουμε από αυτούς; Οι μετανάστες δεν προσβάλλονται; Οι μετανάστες δεν μεταδίδουν τον ιό; Προφανώς πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα και γι' αυτούς. Μια χαρά κάνουν οι αστυνομικοί και ελέγχουν αυστηρά τη δική μας κίνηση, αλλά είναι αυτονόητο ότι το ίδιο πρέπει να γίνει για τους μετανάστες. Απορώ γιατί δεν έχει ληφθεί μέριμνα γι' αυτό το θέμα, ή αν έχει ληφθεί γιατί δεν εφαρμόζεται στον απόλυτο βαθμό.

Ας μιλήσουμε, όμως, λίγο και για ποδόσφαιρο. Δείτε τι δήλωσε χθες ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου: “Η γνώμη μου είναι ότι η Super League πρέπει να προχωρήσει στην οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές ήδη έχουν συμπληρώσει πολλές ημέρες αποχής από παιχνίδια και προπονήσεις. Και έπειτα, με τι ψυχολογία, έστω κι αν πρόκειται για επαγγελματίες, να επιστρέψουν; Χρειάζονται ένα διάστημα προετοιμασίας όχι μόνο αγωνιστικής, αλλά και ψυχολογικής”. Με τρεις προτάσεις ο άνθρωπος είπε το εύλογο και το αυτονόητο. Θα είναι απάνθρωπο και για τις ομάδες και για τους φιλάθλους να επαναρχίσει το Πρωτάθλημα για να γίνουν τα πλέι οφ. Δεν είναι πρωτεύουν θέμα το ποδόσφαιρο. Πρωτεύουν είναι το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής.

ΥΓ. Οταν έχει χτυπήσει συναγερμός σε όλο τον κόσμο με το κωρονοϊό, δεν γίνεται να είναι ο νταλκάς μας το ποδόσφαιρο. Ελεος...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.