Πάλμα και Κωνσταντέλιας «απογειώνονται» και δείχνουν τον... δρόμο σε Άρη και ΠΑΟΚ

Metrosport Team20 Νοεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

ΠΑΟΚ και Άρης ξεκίνησαν την χρονιά με πολύ υψηλούς στόχους, σκοπεύοντας να κάνουν πρωταθλητισμό, ωστόσο κανένα από τα δύο, διαφορετικά πλάνα των κλαμπ δεν λειτούργησε ακριβώς όπως το περιμέναν, με αποτέλεσμα να έχουν πάρει μεγάλη απόσταση από την κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου. Ωστόσο αν για κάτι μπορούν να χαμογελούν οι δύο είναι για την ανάδειξη ενός από το κάθε πρότζεκτ ιδιαίτερα ταλαντούχου ποδοσφαιριστή όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Αυτοί είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Λούις Πάλμα. Ποδοσφαιριστές που ήρθαν κάτω από άλλες συνθήκες ο καθένας στην βασική ενδεκάδα και καθιερώθηκαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο Πάλμα ήρθε στην Θεσσαλονίκη ως μεταγραφή από ένα άγνωστο για τα ελληνικά δεδομένα πρωτάθλημα, αυτό της Ονδούρας και από πέρυσι έδειξε κάποια δείγματα ώσπου φέτος με τον Άλαν Πάρντιου αρχίζει να... ξεδιπλώνεται. Από την άλλη ο Κωνσταντέλιας είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι... εσωτερική μεταγραφή από τις ακαδημίες του δικεφάλου, ωστόσο χρειάστηκε να βρεθεί λίγο χρόνο εκτός της ομάδας και την χώρας, πιο συγκεκριμένα στην Βελγική Έουπεν ώστε να γυρίσει φέτος και να δείξει το πηγαίο ταλέντο που διαθέτει.

Λουίς Πάλμα

Ο μάγος από την Ονδούρα ήρθε πέρυσι στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα στον Άρη από την Cds Vida και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά ως προς το ποιος είναι και κατά πόσο ήταν μια μεταγραφή ουσίας. Δέκα μήνες μετά αν γίνει ένα... ταμείο με λίγα λόγια κάποιος μπορεί να πει ότι η συγκεκριμένη κίνηση άξιζε σίγουρα τα λεφτά της αφού ο νεαρός εξτρεμ γίνεται ένας από τους πλέον καθοριστικούς ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων».

Το πόσο κομβικός μπορεί να γίνει ή τα δείγματα ποιότητας που έχει το έδειξε από πέρυσι αφού ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στις δύο μεγάλες νίκες κόντρα στην ΑΕΚ (1-2, 3-2) που εν τέλει οδήγησαν και τον Άρη στην Ευρώπη, ιδιαίτερα αυτή μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και στα δύο παιχνίδια ήταν αυτός που σκόραρε το πρώτο γκολ του Άρη στο μεν εκτός έδρας δίνοντας το προβάδισμα, στο δε εντός όντας ο άνθρωπος που ξεκίνησε την αντεπίθεση για την μεγάλη ανατροπή μειώνοντας σε 1-2.



Για να φτάσει στην φετινή χρονιά στην οποία ο 22χρονος εξτρεμ κάνει το «μπαμ» στους «κίτρινους» παρά την γεμάτη... σκαμπανεβάσματα ως τώρα σεζόν της ομάδας. Για να γίνει αντιληπτό σύμφωνα με το Sofascore ο Πάλμα είναι 3ος στην κατά μέσο όρο βαθμολογία ως τώρα στο πρώτο μισό της σεζόν με 7.11, πίσω από τον Ετέμπο (7.15) και τον Ντάνιελ Μαντσίνι (7.35).


Με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 12 παιχνίδια ο Πάλμα μοιάζει την δεδομένη στιγμή αναντικατάστατος παίκτης για τον Άλαν Πάρντιου καθώς κλείνοντας τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είναι από τους καλύτερους εξτρεμ - επιθετικούς του πρωταθλήματος στο να αξιοποιεί ευκαιρίες για γκολ με ποσοστό 29% πίσω από ποδοσφαιριστές όπως ο Καρέλης με 47% και ο Αϊτόρ στο διάστημα που έπαιξε με 35%. Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα με το... σόου που έκανε κόντρα στην Λαμία στην εμφατική νίκη του Άρη με 5-0 εκεί όπου σκόραρε τρεις φορές σημειώνοντας το πρώτο χατ - τρικ στην καριέρα του, στιγμή που σίγουρα θα θυμάται για πάντα.

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον 22χρονο καθώς μπορεί το γκολ του κόντρα στον ΠΑΣ να ήταν το... κερασάκι στην τούρτα ωστόσο του έδωσε άλλη μια ευκαιρία να πανηγυρίσει όπως είχε κάνει και με την Λαμία με τον νέο πανηγυρισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο, από τον οποίο έχει πάρει και το ψευδώνυμο «El Bicho» (το έντομο).



Γιάννης Κωνσταντέλιας

Μια διαφορετική περίπτωση σε σχέση με τον Πάλμα καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε να αγωνίζεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και ανδρώθηκε μέσα από αυτές, ωστόσο για να βρεθεί βασικός στην πρώτη ομάδα δεν είχε εύκολη διαδρομή. Το ντεμπούτο του έγινε την σεζόν 20-21 σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία και ακολούθησαν δύο συμμετοχές στα play-off.

Την περσινή χρονιά και πριν τον δανεισμό του στο Βέλγιο παίρνει και πάλι κάποια λεπτά συμμετοχής, τόσο σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια όσο και σε δύο πρωταθλήματος. Ώσπου βλέποντας ο ΠΑΟΚ το ταλέντο του 18χρονου να παραμένει «άγουρο» αποφασίζει να τον δανείσει στην Έουπεν τον Ιανουάριο του ‘22. Κοινό σημείο αφετηρίας για Παλμά - Κωνσταντέλια οι αρχές του χρόνου και η... μεταμόρφωση τους δέκα μήνες μετά. Έτσι λοιπόν και ο «Mr Breeze» όπως είναι πλέον το ψευδώνυμο του τώρα στα τέλη Νοεμβρίου έχει απογειωθεί.


Η καθιέρωση φέτος ήρθε δύσκολα, λογικό ωστόσο καθώς στην θέση του ο Κωνσταντέλιας έχει μπροστά του παίκτες με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία ωστόσο αυτό κάνει το μετέπειτα επίτευγμα του ακόμη σπουδαιότερο. Κάτι οι τραυματισμοί κάτι το... ντεφορμάρισμα των βασικών ο 19χρονος μετρά 8 συμμετοχές 1 ασίστ και 2 κερδισμένα πέναλτι. Έχει κερδίσει τα θετικά σχόλια όλων και μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα τον αποθέωσε σε δηλώσεις του ένας εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, ο Ομάρ Ελ Καντουρί ο οποίος ανέφερε: «Είναι φανταστικός παίκτης, αγαπώ το στυλ του, γύρισε με διαφορετική νοοτροπία από τον Βέλγιο.»


Εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά από τότε που μπήκε στην ενδεκάδα με τα πρώτα δείγματα να έρχονται στις 23 Οκτωβρίου και τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο καθώς έχανε με 0-2 ως το 80’, όταν και ο Έλληνας εξτρεμ που είχε μπει 10 λεπτά νωρίτερα κέρδισε το πέναλτι από τον Γκαρντάφσκι με το οποίο μείωσε ο Κούρτιτς. Ένα ακόμη κοινό με τον Πάλμα είναι το εκπληκτικό σόου που έδωσε και αυτός την τελευταία εβδομάδα του πρωταθλήματος, με τον Έλληνα εξτρεμ να κάνει μια ονειρική εμφάνιση στην νίκη του «δικεφάλου» στην έδρα του Ιωνικού με 0-3, στην καλύτερη του επαγγελματική εμφάνιση στην οποία είχε συμμετοχή και στα 3 γκολ, τα δύο ξεκίνησαν από αυτόν και στο ένα έχει καταγεγραμμένη ασίστ. Εμφάνιση που έδωσε και ένα από τα καλύτερα highlight του πρωταθλήματος, με τον Κωνσταντέλια να αποθεώνεται από τους οπαδούς των γηπεδούχων κατά την αλλαγή του.



Ο νεαρός εξτρεμ ολοκλήρωσε τον εξαιρετικό πρώτο γύρο με ένα ακόμα κερδισμένο πέναλτι αυτή την φορά κόντρα στον Βόλο από τον Ματίγια, «υπογράφοντας» την νέα νίκη των «ασπρόμαυρων» με 3-0. Εξαιρετικά τα στοιχεία του σ’ αυτό το πρώτο μισό, όσο αφορά τις μεταβιβάσεις του με μέσο όρο 76% επιτυχημένες, ποσοστό που αφορά τις μεταβιβάσεις ανά παιχνίδι αλλά και τις κοντινές - μακρινές πάσες.

Η εξαιρετική πορεία των δύο, μόνο χαρά μπορεί να φέρνει στους ιθύνοντες των ομάδων που βλέπουν δύο ποδοσφαιριστές στους οποίους επένδυσαν να αποδίδουν πιθανόν και παραπάνω από όσο μπορούσαν να φανταστούν. Μάλιστα και οι δύο είναι υποψήφιοι για παίκτες του μήνα στην Super League κάτι που πιστοποιεί όσα εξαιρετικά έχουν κάνει. Ίσως όμως να δείχνουν και τον δρόμο στις ΠΑΕ, αντί ακριβών επενδύσεων αμφιβόλου ποιότητας που μόνο... μπέρδεμα και οικονομική ζημία φέρνουν στους συλλόγους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.