Πάλμα για φίλημα, οδηγεί τον Άρη

Κωστής Παναγιώτου04 Μαΐου 2023

Ο Άρης νίκησε για δεύτερη φορά τον ΝΠΣ Βόλο, στα playoffs της Super League 1, και εξασφάλισε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τον Λουίς Πάλμα να κλέβει τις εντυπώσεις σε ακόμα έναν αγώνα και να οδηγεί τους "κιτρινόμαυρους".

Ο επιθετικός από την Ονδούρα είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο του τελευταίου μήνα για τον Άρη, πετυχαίνοντας τρία γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ στα τελευταία τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας του. Μάλιστα, ο 23χρονος βλέπει τους "μνηστήρες" του να αυξάνονται κάθε μέρα, με όλο και περισσότερους ευρωπαϊκούς συλλόγους να βάζουν το όνομά του στο μεταγραφικό τους στόχαστρο.

Η πιο γεμάτη εμφάνισή του

Η εμφάνιση του Πάλμα απέναντι στον Βόλο ήταν η κορυφαία του 23χρονου φορ τη φετινή σεζόν. Μπορεί απέναντι στη Λαμία (8/11) να σημείωσε χατ-τρικ και να έδωσε μια ασίστ, αλλά η απόδοσή του κόντρα στην ομάδα Μαγνησίας ήταν πιο πλήρης.

Τα στατιστικά του Πάλμα κόντρα στον Βόλο:

Γκολ

2

Ασίστ

1

Τελικές

3

Επιτυχημένες πάσες

31/34 (91%)

Πάσες κλειδιά

1

Μακρινές μεταβιβάσεις

4/4 (100%)

Ενέργειες με τη μπάλα

51

Ντρίμπλες

4/4 (100%)

Κερδισμένες μονομαχίες

4/5 (80%)

Ο Πάλμα πέρα από τα δύο γκολ και τη μία ασίστ που σημείωσε στα 58 λεπτά που αγωνίστηκε με τον Βόλο, είχε 31/34 επιτυχημένες πάσες, 4/4 επιτυχημένες ντρίμπλες και 4/4 μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ είχε και 4/5 κερδισμένες μονομαχίες.

Ο πιο απειλητικός παίκτης του Άρη

Ο 23χρονος είναι δικαίως το πιο καυτό όνομα του Άρη τη φετινή σεζόν και δικαιώνει τους ανθρώπους των "κιτρινόμαυρων" που τον εμπιστεύτηκαν, δίνοντάς του την ευκαιρία πριν ενάμιση χρόνο να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Οι Θεσσαλονικείς φέτος έχουν σημειώσει 38 τέρματα στη Super League 1, με τον Πάλμα να έχει συμμετοχή στα 15 (11 γκολ και 4 ασίστ), δηλαδή το 39,4% των γκολ του Άρη έχουν προέλθει από τον 23χρονο, με αποτέλεσμα να είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της ομάδας και ο 4ος πιο επιδραστικός στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι πρωτιές για τον Πάλμα δεν σταματούν εκεί, καθώς είναι πρώτος στις τελικές, πρώτος στις τελικές εντός εστίας και πρώτος στις ντρίμπλες ανά αγώνα, όντας με διαφορά ο πιο απειλητικός παίκτης του Άρη. Επίσης, είναι τρίτος στις πάσες κλειδιά ανά 90λεπτο, δεύτερος είναι ο Νταρίντα με 1.5 πάσες κλειδιά και πρώτος ο Μάνου Γκαρθία με 1.6.

Τα στατιστικά του Πάλμα στη Super League:

Ανά αγώνα

Τελικές (εντός εστίας)

2.0 (1.0)

Επιτυχημένες πάσες

19.1 (78%)

Επ. πάσες στην επίθεση

13.2 (68%)

Πάσες κλειδιά

1.4

Μακρινές μεταβιβάσεις

1.4 (60%)

Ενέργειες με τη μπάλα

37.4

Ντρίμπλες

1.0 (47%)

Κερδισμένες μονομαχίες

2.4 (41%)

Ο Λουίς Πάλμα φέτος διανύει την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, καθώς μετράει 13 γκολ και 8 ασίστ σε 35 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ο πρώτος σκόρερ του Άρη. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια σεζόν, αφού το 2020/21 είχε σημειώσει πάλι 13 τέρματα με τη Ντεπορτίβο Βίντα, αλλά χωρίς να μοιράσει ούτε μια ασίστ.

Ο 23χρονος από την Ονδούρα ήρθε ως άσημος πέρυσι τον Ιανουάριο στον Άρη, με αρκετούς να αμφισβητούν τη μεταγραφή του, αλλά μετά από 16 μήνες στο Κλεάνθης Βικελίδης αποτελεί το μεγαλύτερο project των "κιτρινόμαυρων", έχοντας εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή του αξία, φτάνοντας το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.