Παλεύοντας με μαφιόζους ατσαλώνει την ψυχή του

Δημήτρης Μπούζας11 Φεβρουαρίου 2020

Σίγα – σιγά το «πολύχρωμο» πουλοβεράκι που με τόσο μεράκι κι άλλη τόση (α)δεξιοτεχνία επέλεξαν τα κουμπαράκια, ξηλώθηκε κι έμεινε στα χέρια τους ένα και μόνο, το τελευταίο κουβάρι. Αυτό της ενοχής και της ντροπής που θα τους συνοδεύει σε όλη τους την ζωή. Ρετσινιά που δεν θα καταφέρουν ποτέ να την σβήσουν όση βοήθεια κι αν έχουν από τους χειραγωγούμενους μιντιακούς συνασπισμούς. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ήρθαν τα πάνω – κάτω για όλους όσους συνεργάστηκαν – μερικοί και αφελώς (;) - στην κατασκευή και το στήσιμο μια άθλιας κατηγορίας, προκειμένου να οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα μια ομάδα.

 Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για στοχοποιημένους αιφνιδιαστικούς διορισμούς στην περιβόητη επιτροπή μελών (και ιδιαίτερα του προέδρου της) που διατηρούσαν σχέσεις ασύμβατες θεσμικά και ως εκ τούτου αιτίες για λόγους εξαίρεσης – ή αυτοεξαίρεσης αν υπήρχε φιλότιμο – οδήγησαν σε μια σειρά αποκαλύψεων και ανακαλύψεων που καταγγέλθηκαν και των οποίων όμως η διερεύνηση βραδυπορεί, αφήνοντας στο απυρόβλητο φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Προφανώς ο παραμερισμός του καθ΄ ύλην αρμόδιου Υφυπουργού να σημαίνει «κάτι» που έχει σχέση με τις ευθύνες του να επιτρέψει να στηθούν όλα αυτά τα «περίεργα» και να προκληθεί ένα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο και τελικά ήταν σε θέση να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό από μόνο του να εξαφανίσει τη ζημιά που έγινε μέχρι τώρα, από τη στιγμή που αφήνει πίσω του μια σπίθα ανάφλεξης ανά πάσα στιγμή ενός κοινωνικού κι εθνικού διχασμού.

 Για αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτείται τολμηρή και γενναία εκκαθάριση του θέματος με εντοπισμό ενόχων και καταλογισμό ευθυνών σε όσους συμμετείχαν σε αυτή την τόσο άνετη κατασκευή μιας απίθανης κατηγορίας και μια εισήγησης προκάτ όπως την χαρακτήρισε άλλωστε κι ένα μέλος της επιτροπής! Ο έμπειρος νομικός (Μπαλτάκος) αποκάλεσε φαιδρή την προσπάθεια της κατασκευής κατηγορίας και την εισήγηση της ούτε λίγο ούτε πολύ να μοιάζει με μια πολύχρωμη κουρελού. Απλά και κατανοητά ο ίδιος εξήγησε στον κόσμο ότι τα περί πολυιδιοκτησίας στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι φαιδρολογήματα. Τώρα το πως αυτά τα φαιδρολογήματα οδήγησαν την… Σουζάνα να εισηγηθεί στο αφεντικό της να στήσουν μια κατηγορία τόσο σοβαρή, μόνο ο Τάκης Τσουκαλάς θα μπορούσε να μας βοηθήσει για να το κατανοήσουμε. Πάμε όμως παρακάτω.

Στο περιθώριο αυτών των εξελίξεων, επιβάλλεται να σταθούμε σε μια πολύ σημαντική και χαρακτηριστική πλέον περίπτωση. Είναι αυτή που μας αποκαλύπτει πως ένας κρυφός (παράνομος;) δεσμός νομιμοποιείται πλέον με «γάμο». Επίσημα Μαρινάκης και Αλαφούζος αποφάσισαν να μην κρατούν μυστική πλέον την σχέση τους που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Οι αποδείξεις; Μα δεν διαβάσατε ή δεν ακούσατε τι είπε (κατέθεσε) ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ στη δίκη για τα στημένα; Ο άνθρωπος ανασκεύασε τα πάντα και κατέθεσε τα αντίθετα ακριβώς από αυτά που είπε και με τα οποία είχε χαρακτηρίσει σαν καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Ολυμπιακό! Και από την άλλη; Τα έντυπα του Μαρινάκη και ιδιαίτερα τα «Παραπολιτικά» στην θέση των βοθρολυμάτων με τα οποία επί χρόνια έλουζαν τον Αλαφούζο, ύμνοι για τον μεγαλομέτοχο των πρασίνων και για τον αιώνια μισητό αντίπαλο του Ολυμπιακού.

 Σημεία των καιρών θα μου πείτε σε μια εποχή που πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Κλείνοντας με τη σειρά μας, πληροφορούμε όλους τους εχθρούς του ΠΑΟΚ πως μάταια προσπαθούν να τον εξοντώσουν. Γιατί αυτή η ομάδα από το πεπρωμένο της είναι ταγμένη να πολεμά τα σκοτεινά και άνομα και μέσα από αυτόν τον πόλεμο να ατσαλώνει την ψυχή της.

ΥΓ: Θέλετε να διαβάσετε πως αντέδρασε η «Θύρα 13» των πρασίνων με την αναγγελία αυτού του «γάμου»; Διαβάστε ένα απόσπασμα της: «Λάος που ξεχνάει το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει!! Έτσι λέει μία σοφή ελληνική παροιμία. Και επειδή εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να ξαναζήσουμε αυτά πού ζούμε 25 χρόνια τώρα, θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, αφού ο ανίκανος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έπαθε αμνησία και για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να φανεί αντάξιος της ιστορίας του συλλόγου, πού δυστυχώς έχει τις τύχες του στα χέρια του. Η λυκοφιλία του με τον τωρινό ιδιοκτήτη και κατηγορούμενο για το μισό ποινικό κώδικα, της πιο σιχαμένης ΠΑΕ παγκοσμίως, τον ανάγκασε να αναφερθεί μόνο στον προηγούμενο παραγκάρχη. Παρόλο πού από τότε, έχουν περάσει περισσότερα χρόνια, εμείς δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αμέτρητες κλοπές εναντίον της ομάδας του Κυράστα, της ομάδας της Ριζούπολης, η οποία μετά πήρε το Euro του 2004 με την εθνική Ελλάδος, τις κλοπές των ομάδων πού επί δεκαετίες διέπρεπαν στην Ευρώπη, ενώ οι άλλοι μέτραγαν τεσσάρες και πεντάρες από το κάθε χωριό. 

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ, τις επόμενες κλεψιές του τωρινού του φίλου, πού δίδαξε ήθος, έβγαλε δικούς του νόμους για το offside, πού μαζί με τον Κόκκαλη, είχαν γύρω στις 18 ομάδες δορυφόρους ανέβαιναν στην Α και έπεφταν στην Β Εθνική αναλόγως με τα συμφέροντα τους, τις ομάδες πού διοικούσαν οι κουμπάροι τους, τα ξαδέρφια τους, οι γυναίκες τους. Πόσοι πρέπει να καταθέσουν για να θεωρηθεί ένα παιχνίδι του ΟΣΦΠ στημένο; 3 παίχτες; 2 παράγοντες και 2 παίχτες; 5 παράγοντες κ 16 παίχτες;» Διαβάστε τα υπόλοιπα στο συνολικό κείμενο της ανακοίνωσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.