Παίζονται πολλά στο αυριανό ντέρμπι,απαγορευτική η ήττα για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης22 Φεβρουαρίου 2020

Ντέρμπι με τα χαρακτηριστικά που κουβαλάει το αυριανό στην Τούμπα, έχουμε χρόνια να δούμε ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Κι αυτό διότι την περίοδο που ο ΠΑΟΚ μεγάλωνε ο Ολυμπιακός έχανε σημαντικά από την δύναμή του, με συνέπεια να έρχεται στην Θεσσαλονίκη χωρίς να είσαι όσο ανταγωνιστικός χρειάζεται ώστε να υποστηρίξει τις ανάγκες της παρουσίας του σ' αυτό το τόσο ιδιαίτερο ντέρμπι. Ερχόταν με χαμηλές προσδοκίες κι αυτό ήταν αντιληπτό, νομίζω, απ' όλους.

Ενόψει της αυριανής γιγαντομαχίας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ισχύει το ίδιο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ο περσινός κι ο προπέρσινος. Είναι σαφέστατα καλύτερος κι αυτό ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ, κάνει ντέρμπι με τα όλα του το ματς.

Παίζονται πολλά στο αυριανό ντέρμπι. Η ήττα είναι απαγορευτική για τον ΠΑΟΚ. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα τον εκτροχιάσει πλήρως, θα του αφήσει ελάχιστες πιθανότητες για να διεκδικήσει τον τίτλο στα πλέι οφ.

Η σκέψη αυτή είναι από μόνη της αρκετή για να φορτώσει παραπάνω άγχος στους παίκτες του ΠΑΟΚ, όσο έμπειροι κι αν είναι, όσο κι αν κουβαλάνε στην πλάτη τους δεκάδες ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων διακυβευμάτων.

Είναι ένα ζητούμενο, συνεπώς, πώς θα διαχειριστούν αυτή την δυσκολία. Ζητούμενο είναι, επίσης, να δούμε την τακτική και την ψυχολογική ετοιμότητα του ΠΑΟΚ. Είναι ένα ντέρμπι στο οποίο δεν θα παίξουν ρόλο μόνο οι προσωπικότητες των ποδοσφαιριστών και η απόδοσή τους στο γήπεδο, αλλά και η προετοιμασία των προπονητών, οι κατευθύνσεις που θα δώσουν, οι τρόποι με τους οποίους θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στους αντιπάλους τους.

Κομμάτια στα οποία ο ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εμφανίσει αδυναμίες, οι οποίες δεν θα πρέπει να παρουσιαστούν ξανά αύριο στην Τούμπα.

Νομίζω ότι αυτό που περιμένουν από τον ΠΑΟΚ οι οπαδοί του αλλά και όσοι παρακολουθούν τον τρόπο που αγωνίζεται την τελευταία τριετία, είναι να ξαναδούνε αυτή την κατεύθυνση που έχει, να μπαίνει, δηλαδή, στο γήπεδο για να κυριαρχήσει, να μην αφήσει τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα, να τον εξοντώσει.

Πράγμα που δεν το έχει τον τελευταίο καιρό και είναι ολοφάνερο πως του δυσκολεύει την ζωή και του βάζει εμπόδια στο δρόμο προς την επίτευξη των στόχων του...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.