Πραγματικός αρχηγός στα μεγάλα ματς

Χρύσανθος Δοβλέτογλου14 Ιανουαρίου 2020

Ακόμη και πολλοί από τους αντιπάλους παραδέχονται ότι είναι ο MVP του πρωταθλήματος. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δεν είναι, απλώς, ένας ποδοσφαιριστής, αλλά η ψυχή του ΠΑΟΚ. Το είχε πει πέρσι και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το είπε και ο Αμπέλ Φερέιρα μετά το το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι «σπρώχνει την ομάδα με την αγάπη που δείχνει γι' αυτό τον σύλλογο».

Από την πρώτη του θητεία με την ασπρόμαυρη φανέλα, όταν ακόμη οι περισσότεροι δεν είχαν καταλάβει τι εστί Βιεϊρίνια, είχε πάρει αρκετές φορές τον ΠΑΟΚ από το χέρι σε κρίσιμα ματς, είτε ευρωπαϊκά, είτε Κυπέλλου και Πρωταθλήματος, οδηγώντας τον Δικέφαλο σε μεγάλες προκρίσεις και θριάμβους. Με αφορμή την ηγετική του παρουσία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το Metrosport.gr θυμήθηκε τους αγώνες που έβαλε φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του.

ΠΑΟΚ – Φενέρμπαχτσε 1-0 19/08/10 Γιουρόπα Λιγκ

Ο ΠΑΟΚ έχει παλέψει σαν «αγρίμι» με τον Αγιαξ, αλλά δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέφτει στο Γιουρόπα Λιγκ. Πρώτος αντίπαλός του η «Φενέρ». Ο Δικέφαλος κερδίζει το πρώτο ματς με «κεραυνό» του Πορτογάλου στο 19ο λεπτό.

Φενερμπαχτσέ – ΠΑΟΚ 1-1 26/08/10 Γιουρόπα Λιγκ

Το έργο του ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο, αλλά με τον κόσμο στο πλευρό του ο Δικέφαλος φτάνει σε μία επική πρόκριση. Για να έρθει το ιστορικό γκολ χρειάστηκε ασίστ του Βιεϊρίνια στον Μουσλίμοβιτς στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

ΠΑΟΚ – Βιγιαρεάλ 1-0 04/11/10 Γιουρόπα Λιγκ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την φημισμένη ισπανική ομάδα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην κατάμεστη Τούμπα και ο Πορτογάλος άσος «φωνάζει παρών». Μετά από ασίστ του Πάμπλο Γκαρσία πετυχαίνει στο 69’ με γυριστή κεφαλιά το νικητήριο γκολ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 13/11/10 ΠΡΩΤ.

Ο Βιεϊρίνια δείχνει ασταμάτητος στο ξεκίνημα της σεζόν 2010-11. Ολα έδειχναν ότι το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί ισόπαλο, αλλά με σλάλομ και εκπληκτικό σουτ στο 88’ χαρίζει τη νίκη στον Δικέφαλο. Νωρίτερα, είχε μοιράσει την ασίστ για το πρώτο τέρμα του ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 19/1/11 ΚΥΠ

Μετά από μακρινή μπαλιά του Τσιρίλο, ο Βιεϊρίνια στο 82ο λεπτό κατεβάζει με ψυχραιμία την μπάλα μπροστά στον Νικοπολίδη, πλασάρει εύστοχα και δίνει στον ΠΑΟΚ άερα φαβορί ενόψει της ρεβάνς για τους «8» του Κυπέλλου.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ΚΥΠ 0-2 12/05/18

Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του Κυπελλούχου. Μέχρι το 65’ οι ασπρόμαυροι έχουν χάσει ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, αλλά δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν το σκορ. Τότε αναλαμβάνει δράση ο Βιεϊρίνια και με απευθείας εκτέλεση φάουλ λύνει τον γόρδιο δεσμό.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ΠΡΩΤ. 3-1 10/2/19

Στο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ, ουσιαστικά, σφράγισε σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ μόλις στο 3’ με βολίδα έξω από την περιοχή, δίνοντας στην ομάδα του σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα.

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος ΚΥΠ 4-2 27/02/19

Ο αγώνας οδηγείται στην παράταση και στο χρονικό σημείο που η μπάλα «καίει» το παίρνει πάνω του ο Βιεϊρίνια. Με μία ασίστ στον Ακπομ και μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 119’ ο Πορτογάλος αρχηγός γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ και τον στέλνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ ΠΡΩΤ. 1-2 16/03/19

Στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ τα βρίσκει σκούρα στο Αγρίνιο. Χάνει μέχρι το 64’ και χρειάζεται σε εκείνο το χρονικό σημέιο ένα καταπληκτικό σουτ του Βιεϊρίνια για να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να φέρει τούμπα τον αγώνα.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ΠΡΩΤ. 2-2 3/11/19

Ο ΠΑΟΚ χάνει στο ημίχρονο και στην ανάπαυλα περνάει στον αγωνιστικό χώρο ο Βιεϊρίνια. Αυτό ήταν. Ο Πορτογάλος άσος ισοφαρίζει σε 1-1 με σουτ στο 66’ και στις καθυστερήσεις ξαναισοφαρίζει σε 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ΠΡΩΤ. 1-0 12/1/20

Σε μία μέτρια βραδιά για τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια παρασέρνει στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα στη νίκη. Ο Πορτογάλος άσος κερδίζει πέναλτι και ευστοχεί, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του ντέρμπι, που δίνει το δικαίωμα στον Δικέφαλο να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Αρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.