Παίρνουν το σήμα «Macedonia the Great» οι πρώτες 100 επιχειρήσεις

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2022

Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να αποδοθεί στις πρώτες 100 επιχειρήσεις, που είναι εγγεγραμμένες στο ΣΕΒΕ και έκαναν σχετική αίτηση, το εμπορικό σήμα «Macedonia the Great». Το νέο σήμα διατίθεται στα μέλη του ΣΕΒΕ δωρεάν και έρχεται να λειτουργήσει ως ένα δίχτυ προστασίας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγονται στην μακεδονική γη και συγχέονται με αυτά των Σκοπίων ειδικά στις αγορές του εξωτερικού.

Ο ΣΕΒΕ κατοχύρωσε το brand name μόλις πριν δύο μήνες, μετά την αίτηση που κατέθεσε για την έγκρισή του στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Αλικάντε της Ισπανίας το 2019 και την απόρριψη ενστάσεων που κατέθεσαν φορείς, Επιμελητήρια και επιχειρήσεις από τα Σκόπια. Οι πρώτες 100 επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται, κυρίως, στο χώρο των τροφίμων (ζυμαρικά, λαχανικά, φρούτα) και ποτών (μακεδονικά κρασιά). Ο ΣΕΒΕ έχει ξεκινήσει ήδη καμπάνια ενημέρωσης για τη χρήση του σήματος στα 13 Επιμελήτρια της Μακεδονίας.

Η επίσημη παρουσίαση του σήματος θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Από το νέο έτος θα ξεκινήσει νέος κύκλος ανοιχτών εκδηλώσεων για όλο τον κόσμο, ενώ σε κάποιες από αυτές θα παραβρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.