Η περιορισμένη μεταγραφική ενίσχυση και η προσαρμογή των Καγκάβα, Μπάμπα

Δημήτρης Μπούζας02 Φεβρουαρίου 2021

Δίκαιη και άνετη επικράτηση που διέψευσε όσα μηνύματα εξέπεμπψε το καθιερωμένο πλέον πρώτο σαρανταπεντάλεπτο του άγχους, με τους γηπεδούχους να προβληματίζουν στο μεγαλύτερο διάστημα, τόσο με την κουραστική και άγονη τακτική τους, όσο και με την ανεξήγητη νωθρότητα τους. Ευτυχώς που η εικόνα άλλαξε γρήγορα στην επανάληψη με την επέμβαση του κόουτς ο οποίος προχώρησε άμεσα στην αλλαγή η οποία θα έλεγε κανείς ότι «κραύγαζε από μόνη της», ότι έπρεπε να γίνει.

Αυτόματα η εικόνα αναποδογύρισε. Η ομάδα που έμοιαζε παγιδευμένη στην ολοφάνερη αδυναμία της να αγωνιστεί πειθαρχημένα και με συνέπεια σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, επιδιδόμενη σε μια τακτική που έμοιαζε με παιδικό παιχνίδι (όπως το γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης), συνήλθε, σήκωσε κεφάλι, πήρε κατοχή και επέβαλλε τον νόμο της. Απαλλαγμένη από αυτό που την κρατούσε αλυσσοδεμένη, παρουσιάστηκε αγνώριστη, διαγράφοντας τις ζοφερές εντυπώσεις της αγωνιστικής ημιπαραλυσίας που είχε μέχρι να γίνει η καθοριστική αλλαγή και να αποκτήσει αξιόλογη μεσαία γραμμή. Η εξέλιξη και το άνετο σκορ βοήθησαν τον κόουτς ασφαλώς να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες που έχει, δοκιμάζοντας αρκετούς και ξεκουράζοντας επίσης μερικούς που χρειάζονται ανάσες.

Ο ΠΑΟΚ κινείται σε ένα πλάνο που θα επιδιώκει τη συγκομιδή βαθμών παράλληλα με την ενίσχυση της ψυχολογίας του. Ο Πάμπλο Γκαρσία ασφαλώς θα έχει το χρόνο, την άνεση και την ευκαιρία να δει πως μπορεί κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις να επιχειρηθεί μία μίνι ανασυγκρότηση με δεδομένη την παρουσία του σπουδαίου Ιάπωνα Καγκάβα που κοσμεί αυτή τη στιγμή το ασπρόμαυρο ρόστερ.
Η μεταγραφική ενίσχυση θεωρείται περιορισμένη και δεν έχει καλύψει τα κενά. Δεν ξέρουμε αν έγινε κάποια κίνηση χθες το βράδυ και δεν την πήραμε χαμπάρι. Ας επιστρέψουμε όμως στη χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα του β΄ ημιχρόνου, μέσα από την οποία ξεχώρισαν ο νεαρός Περέιρα, αντικαταστάτης του Γιαννούλη (μοιάζει το στυλάκι τους), η εντυπωσιακή απόδοση του Σβαμπ από τη στιγμή που μπήκε μέσα ο Ελ Καντουρί, το εύκολο σκοράρισμα από τον Σφιντέρσκι (αλήθεια ακόμη είναι προς πώληση;) και το συνηθισμένο κερασάκι στην τούρτα, με την γκολάρα του Τζόλη. Επίσης βελτιωμένη ήταν και η εικόνα του μαχητικού Μουργκ, ενώ πιστώθηκε με δύο ασίστ και ο Ροντρίγκο Σοάρες.

Η διαιτησία δεν είχε κανένα πρόβλημα, δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων και της αποτελεσματικότητας των γηπεδούχων. Συνοψίζοντας, καταλήγουμε λοιπόν στην διαπίστωση πως το χθεσινό 5-0 και η απόδοση συγκεκριμένων παικτών, δίνουν χρόνο κι ευκαιρία στον κόουτς για δεύτερες σκέψεις.
Κερδίζοντας βαθμούς, ανάσες και καλή ψυχολογία, παράλληλα έχεις το χρόνο για μια σοβαρή προσπάθεια αυτοσυγκέντρωσης, νέου αγωνιστικού σχεδιασμού, φρεσκαρίσματος και άμεσης προσαρμογής του Ιάπωνα σούπερ σταρ, όπως και του Μπαμπά Ραχμάν. Πέραν αυτών των μεταγραφικών κινήσεων δεν είχαμε καμία άλλη και ιδιαίτερα δεν υπήρξε η στοιχειώδης κίνηση να αποκτηθεί ένα καθαρόαιμο εξάρι. Δεν ξέρουμε ποιοι είχαν τις αντιρρήσεις τους για τον Χαρίση.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.