Παίρνει την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός …με Ζαγοράκη!

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2021

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Χθες συζητούνταν στην βουλή μια ακόμη καταστρατήγηση των διατάξεων των καταστατικών των αθλητικών ομοσπονδιών, κυρίως όσο αναφορά τις ψηφοφορίες. Για όλους είναι πλέον πασιφανές ότι ο Αυγενάκης επιθυμεί να ελέγξει σχεδόν τα πάντα που έχουν σχέση με τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό με τρόπους οι οποίοι τις περισσότερες φορές δε συνάδουν με δημοκρατικά καθεστώτα. Όρια ηλικίας κατά το δοκούν και το κατά πως βολεύουν, φωτογραφικοί διαγωνισμοί σε διωκόμενους παράγοντες της Θεσσαλονίκης προκειμένου να κερδίσουν κάποια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ετεροβαρές μοίρασμα διαφημιστικής πίτας που ωφελεί τα μέσα ενός άλλου παράγοντα του Πειραιά με κέρδος άνω του εκατομμυρίου και εσχάτως ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και αποβολές ερασιτεχνικών σωματείων. 

Δυστυχώς ο Αυγενάκης «παίζει» χωρίς αντίπαλο. Αποδεικνύεται ότι μάλλον είναι υπεράνω και του πρωθυπουργού , διότι δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση διατήρησής του στη θέση του. Ωστόσο το μεγάλο του σχέδιο είναι η αλλοτρίωση της ΕΠΟ. Μετά από το ασυμβίβαστο που φαίνεται να έχει η υποψηφιότητα που στηρίζεται από τον Μελισανίδη λόγω του ορίου ηλικίας που προαναφέραμε, εδώ και καιρό έχει μπει όχι τυχαία, το όνομα του Ζαγοράκη ως υποψηφίου για την προεδρία της ΕΠΟ. Τα περί διαγραφής του πέρυσι, επαναπροσέγγισης και συνάντησης με τον πρωθυπουργό για την ΕΠΟ είναι γνωστά. Όπως επίσης είναι γνωστή και η αντίδραση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ που είναι παντελώς αντίθετοι με αυτή την υποψηφιότητα. Ωστόσο ένας ΠΑΟΚτσής μακριά από τα γεγονότα ίσως το έβλεπε κι αλλιώς: ήταν ένα παίκτης του ΠΑΟΚ, αρχηγός της Εθνικής και μετέπειτα πρόεδρος που έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα…. Φυσικά και ο πατήρ Γκαγκάτσης ήταν ΠΑΟΚτσής και ο Γκιρτζίκης ήταν ΠΑΟΚτσής και ο Παπανικολάου που μπορεί να θέλει συνεργάτη ο Ζαγοράκης είναι ΠΑΟΚτσής… Προφανώς δε λέει και τίποτε όπως αποδεικνύεται, για κάποιους ανθρώπους, το να είσαι ΠΑΟΚτσής αφού μετράει πολύ περισσότερο η καρέκλα, η εξουσία και το χρήμα. 

Εμείς δε θα κατηγορήσουμε κανέναν προς το παρόν. Απλώς θα αναφέρουμε γεγονότα. Η πρώτη εφημερίδα με πρωτοσέλιδο που αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους συνεργάτες που θέλει ο Ζαγοράκης για την ΕΠΟ ήταν ο «Πρωταθλητής» πριν μια εβδομάδα περίπου. Κανένας δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ , κανένα μέσο της βορείου Ελλάδος αλλά ο «Πρωταθλητής» του Μαρινάκη γνώριζε, από πρώτο χέρι προφανώς, ποιους συνεργάτες θέλει ο κ. Ζαγοράκης στην ΕΠΟ. Το δεύτερο και ακόμη χειρότερο έρχεται να συνδυαστεί με τις διαρροές που αφήνει ο Αυγενάκης για τους συνεργάτες αυτούς. Εκτός από τον Παπανικολάου (που ίσως να είναι και σκιώδης λόγω καταδίκης(;)), αυτός που προκρίνεται είναι ο Ανατολάκης. Ο παλαιός παίκτης του Ολυμπιακού που ως βουλευτής έμεινε γνωστός για την «ρητορική του ικανότητα» και για τα μηδενικά του συντακτικά λάθη πάνω στο βήμα της βουλής! (σ.σ. ειρωνικό). Ο κ. Αυγενάκης προχωρά ακόμη περισσότερο: από τις ελάχιστες ενώσεις που ελέγχει ο Ολυμπιακός και δεν είναι πάνω από 10 οι τρεις από τους προέδρους θα πρέπει να είναι στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, δηλαδή: οι πρόεδροι της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης, της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκης Καρράς και ο προαναφερόμενος της ΕΠΣ Πειραιά, Γιώργος Ανατολάκης. Δε γνωρίζουμε τι κάνει ο ΠΑΟΚ για όλα αυτά ή αν περιμένει τον Μελισσανίδη να καθαρίσει την κατάσταση. 

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τους κυρίους της διοίκησης ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα λόγω του κόσμου του και του Ιβάν Σαββίδη είναι ένα τεράστιο σωματείο σε οικονομική και πολιτική δύναμη. Δεν περιμένει κανέναν Μελισσανίδη και κανέναν Ζαγοράκη. Πρέπει να έχει τη δική του πολιτική η οποία όμως να μην εξαντλείται σε Γραμμένους φιλάθλους άλλων σωματείων που για τον ΠΑΟΚ δεν έδωσαν δεκάρα αλλά και γενικώς ήταν ανίκανοι. Με την πολυιδιοκτησία σας βίασαν ηθικά. Πόσους άλλους βιασμούς πρέπει να υπομείνετε προτού ορθώσετε το ανάστημά σας και επιτεθείτε; Στον ΠΑΟΚ είστε! Όχι στη Δόξα Κάτω Ραχούλας!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.